Babiš (ANO): Euro pro nás není aktuálně úplně výhodné

02.12.2017 18:34

Komentář předsedy dnutí ANO na facebookovém profilu ke vstupu do ERM 2

Babiš (ANO): Euro pro nás není aktuálně úplně výhodné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Tomuhle už fakt neuvěříte. V den, kdy podávala demisi vláda Bohuslava Sobotky, ještě ten poslední den na poslední chvíli projednávala materiál ČR o eurozóně, který tam podstrčil Úřad vlády. Poslední den. Ministři by si měli dát maximálně tak chlebíčky, skleničku sektu a navzájem si popřát. To je tak maximum, co mají v poslední den dělat. Místo toho se rozhodli, že nás už v podstatě bez mandátu nesmyslně posunou k euru.

Už od léta se Sobotkův úřad vlády snaží protlačit, aby vláda schválila, že vstoupíme do ERM 2, což by pro naši zemi znamenalo pevné kurzy a to, že v podstatě v určitém horizontu vstoupíme do eurozóny a nejde s tím nic dělat. Což je fakt neuvěřitelné.

Jak víte, euro nechceme. Kdyby pan Sobotka uměl aspoň jeden cizí jazyk, tak by možná zjistil, že i mnoho ministrů z eurozóny vám řekne, že eurozóna je úplně jiná dnes než třeba před devíti lety a že je logické, že chceme teď počkat, jak se euroskupina posune v příštím roce, který bude kritický.

Ano, chceme se účastnit diskuse a formovat pravidla, jsme ve velmi dobré ekonomické kondici, ale proč máme vstupovat někam, kde pravidla neplatí pro všechny stejně? Proč máme vstupovat do nějakého projektu, kde jsou i země, za jejichž dluhy musí ti úspěšnější ručit, nebo dokonce platit jejich dluhy?

Podle mě pro nás prostě euro není aktuálně úplně výhodné. Dělat to z politických důvodů mi nedává smysl. Vliv v EU fakt neztratíme. Ten budeme ztrácet, když nebudeme aktivní, když nebudeme prosazovat svoje návrhy a když přestaneme hájit svoje zájmy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

8:06 Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

V těchto květnových dnech si opět připomínáme konec 2. světové války v Evropě a definitivní porážku …