Babiš (ANO): Premiér Fiala se chová jako zbabělec

17.09.2022 14:51 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k působení premiéra Petra Fialy

Babiš (ANO): Premiér Fiala se chová jako zbabělec
Foto: Youtube hnutí ANO
Popisek: Andrej Babiš

Je hrozné, když premiér neřídí svoje ministry, každý týden říká něco jiného, a neštítí se lidem lhát. Ale horší je, že se chová jak zbabělec. A toho pocitu se po událostech posledních dní bohužel nemůžu zbavit.

Vraťme se nejdřív o pár měsíců zpět. Na Primě jsem musel zrušit v březnu jeden náš televizní duel kvůli své nečekané hospitalizaci. A od té chvíle se mi pan premiér Fiala vyhýbá jako čert kříži. Odmítl další pozvání Primy na naše setkání před kamerami a radši si s televizí od září domluvil pravidelný pořad, kde bude sám, s moderátorem, bez oponenta. Teď měl jít do předvolební debaty. Prima se na to chystala, tuto neděli to měla být velká show v hlavním vysílacím čase. Původní obsazení – premiér, pánové Okamura, Bartoš a já. Jak to dopadlo?

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí

Premiér se vymluvil, že nemůže přijít kvůli pohřbu královny Alžběty II., který je v pondělí ráno. Prý by to nestihl. Zvláštní. Mohl letět hned po skončení debaty ještě v neděli v noci, nebo brzy ráno. Já bych to tak udělal. On ne. No, a tak nejdu ani já, ani pan Okamura a celé se to Primě sesypalo.

Škoda, chtěl jsem se pana premiéra zeptat na tu jeho radikální změnu názoru v zastropování cen energií. Na to, že ještě na konci srpna ho v exkluzivním rozhovoru v provládním Blesku odmítal s tím, že to prý nejde. Na tiskové konferenci koalice SPOLU 29.8. dokonce šermoval rukama a vykřikoval, že strop pro ceny energií na národní úrovni chtějí jen populisté. A dva týdny poté ho bez mrknutí oka zavedl a teď se s tím na sociálních sítích beze studu chlubí. Jasně, nebyla jiná možnost, před volbami by si to před lidmi neobhájil, opozice ho k tomu donutila.

Nebo se mýlím? Bylo to jinak? Proč pan profesor Fiala nejde do politické diskuze se zástupci opozice, aby to nám a lidem vysvětlil? Řeknu vám, proč. Bojí se. A vymyslel si jiný, pro sebe lepší formát, kde si řekne, co chce, svou verzi příběhu, ty svoje obvyklé lži a nikdo mu to nebude kazit. Představte si to, že týden před volbami bude mít mimořádný projev. Co v něm řekne? No pochlubí se přeci tím, že zastropoval ceny. Co na tom, že to půl roku odmítal a vysmíval se tomu.

Ano, je to absurdní, Česká televize všechno natočí a zřejmě spolu s ostatními mu to pak v hlavním vysílacím čase pár dní před volbami odvysílají. Já už se v téhle zemi nedivím ničemu, ale říct vám, že náš premiér je pro mě zbabělec, jsem prostě musel. Neděje se přece vůbec nic mimořádného, aby musel mít mimořádný projev. Jediné, co je mimořádné, je to, že to vláda MIMOŘÁDNĚ nezvládá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…