Babiš: Budu volit současného prezidenta Miloše Zemana, nežije z politiky, ale pro politiku

12.01.2018 18:10

Komentář na facebookovém profilu k volbě prezidenta

Babiš: Budu volit současného prezidenta Miloše Zemana, nežije z politiky, ale pro politiku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

V poslední době jste se mě mockrát ptali, jestli podpořím někoho z kandidátů na prezidenta. Chci vám říct, že toto je vyjádření Andreje Babiše, nikoliv hnutí ANO. Ani to není apel na vás, protože 1,5 milionů občanů, kteří nás volili, mají vlastní hlavu a fakt nepotřebují, aby jim někdo radil.

To, že budu volit současného prezidenta Miloše Zemana, není žádné překvapení. Je to jedna z nejsilnějších osobností po revoluci. Nekrade. Drží slovo. Jezdí mezi lidi do regionů stejně jako já, a na rozdíl od jiných kandidátů - snad s výjimkou jediného - nežije z politiky, ale žije pro politiku.

V minulosti jsem se k panu prezidentovi vyjadřoval kriticky, stejně jako se on kriticky vyjadřuje ke mně. Bylo by určitě dobré, kdyby byl schopný víc spojovat naši společnost. Myslím, že jeho vánoční projev, i ten včerejší, tento smysl naplňoval a bylo by dobré, aby takto vystupoval i dál.

Každá silná osobnost má spoustu fanoušků i nepřátel. U pana prezidenta alespoň víme, co můžeme očekávat v kritických situacích.

Takto jsem se rozhodl a samozřejmě chápu, že se to nemusí někomu líbit. S panem prezidentem nemáme žádné dohody. Pokud budu nadále premiér, naše politika bude jasně orientovaná na Evropskou unii a NATO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…