Babiš: Na vše odpovědět neumím, proto jsou zde ekonomičtí odborníci

08.11.2013 8:20

Andrej Babiš představil Radu ekonomických poradců.

Babiš: Na vše odpovědět neumím, proto jsou zde ekonomičtí odborníci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Ve středu 6. listopadu proběhla v pražském Centru pohybové medicíny tisková konference, na níž předseda hnutí ANO Andrej Babiš představil Radu ekonomických poradců (REP). Ta má předsedovi hnutí ANO a dalším poslancům poskytovat odborná stanoviska v oblasti makroekonomie, hospodářské politiky, daní, rozpočtu a oblasti práva.

"Nestydím se za to, že neumím odpovědět na všechny otázky o ekonomice, proto jsme do rady pozvali přední ekonomické odborníky, kteří budou analyzovat a podrobně propočítávat, jaký vliv bude mít náš program na ekonomiku," konstatoval Andrej Babiš.

Podle člena REP Aleše Michla si rada dává především za úkol, aby zde politici neopakovali makroekonomické chyby z minulých let. "Vlády v době ekonomického růstu nespořily, po propuknutí krize naopak zvyšováním daní zastavily spotřebu. Zásadní je pro nás nyní nezvyšovat daně," řekl Michl.

REP má být oponentní radou politikům a jejich návrhům. Od pátku se bude podrobně zabývat návrhem rozpočtu, který předkládá Rusnokova vláda.

Na tiskové konferenci se kromě makroekonoma a investičního ředitele Raiffeisenbank Aleše Michla představili makroekonom Michal Zděnek, který působí na Vysoké škole ekonomické v Praze, CERGE-EI a Norwegian School of Economics v Norsku, a Jan Čapek, partner Ernst & Young, daňový poradce. Do týmu REP také patří bývalý člen vládního NERVu, ekonom Petr Zahradník, legislativu bude mít na starosti Robert Pelikán, vysokoškolský učitel na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…