Balaštíková (ANO): Pětikoalice neřízených střel

14.04.2023 6:23 | Komentář

Máme tady nový vládní balónek o zvyšování DPH. Je nedomyšlený, ale musíme to vnímat prostě jako vypuštěný balónek, protože tato vláda to sama vymyslet neumí, takže teď sbírá názory všech, kteří se k tomu balónku v médiích vyjádří.

Balaštíková (ANO): Pětikoalice neřízených střel
Foto: archiv poslankyně
Popisek: poslankyně Margita Balaštíková (ANO)

On je ale problém i uvnitř pětikoalice, protože tam se nějak nedovedou domluvit. 24. března v Hospodářských novinách řekl místopředseda STAN Lukáš Vlček, že jejich straně nestačí úspory 70 mld, že chtějí 179 miliard, a že mají zvýšit daně a proškrtat daňové výjimky (tou největší jsou právě různé sazby DPH). Konkrétně o DPH řeklo STAN, že se má zvýšit z 21 % na 23 %.

Poslanec Skopeček z ODS řekl 11. dubna na CNN Prima NEWS, že pro žádné zvýšení daní hlasovat nebude. Nu a STAN nyní zjistil, že zvýšením DPH by obce přišly o mnoho miliard, takže najednou jsou zase proti. Piráti mají problém s řadou položek – což se nelze divit – takže tady najednou máme těch balónků o DPH nějak nepřehledně moc.

Co z toho vyplývá? Velmi jasně se ukazuje, že vládnout v pěti je velmi obtížné a že to zemi škodí. Pětikoalici nespojuje žádný progresivní program, pouze negativní vymezení vůči opozici, a to je na čtyři roky při dané inteligenci politiků těchto pěti stran opravdu hodně málo. Neskončí to dobře a je to velká škoda.

Článek byl převzat z Profilu Margita Balaštíková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…