Balaštíková (ANO): Politika podle Jurečky je děláním možného

16.10.2022 9:15

Bylo to oblíbené heslo komunistů, kteří sice byli v politických funkcích, ale politiku jako takovou nedělali, jen ji tupě hlásili. Místopředseda vlády Jurečka jde v jejich stopách. Ohlašuje nám penzijní reformu, kterou sice hodlá letos předložit, ale realizovat jim má až některá z příštích vlád v roce 2030, kdy prý bude ten správný čas.

Balaštíková (ANO): Politika podle Jurečky je děláním možného
Foto: archiv poslankyně
Popisek: poslankyně Margita Balaštíková (ANO)

Podstatou má být zvýšení věku pro odchod do důchodu. Ministr práce a sociálních věcí zároveň slibuje snížit penze prominentům komunistického režimu - o tři stovky za každý rok v prominentní funkci. To si tedy opravdu pomůžeme. Třiatřicet let po revoluci brali ti lidé plnou penzi, a teď budeme hledat spravedlnost v tom, že vezmeme Štrougalovi za 40 let papalášování 12 tisíc korun z penze?

Anketa

Jste ještě schopni zajistit si dostatek kvalitního jídla?

16%
hlasovalo: 16316 lidí

Nic proti tomu, ale tato země potřebuje skutečnou reformu celého daňového systému a samozřejmě i reformu důchodů, financování zdravotnictví, školství atd. Tato vláda přišla s jedinou ambicí - nezvyšovat daně. Ta ambice je od začátku chybná.

Pokud chceme budovat tento stát jako sociálně příznivý, motivující růst produktivity práce a dobře prosperující, nemůžeme stále zvyšovat mandatorní výdaje a snižovat příjmy, nemůžeme mít daňové zatížení jako Bulharsko nebo Rumunsko, a přitom životní úroveň jako Švédsko nebo Finsko.

Přesně tam nás ale tato vláda vede a nenechá si to vymluvit. Teď řeší aktuální problémy, které nám svou liknavostí ještě pořádně zvětšila, ale vedle toho by již měla zásadní reformu připravovat a měla by s ní umět předstoupit před veřejnost, vysvětlit ji a získat pro ni podporu. To se ale evidentně nestane, jak nám pan Jurečka dal jasně najevo. Tato vláda bude dělat jen to, k čemu bude donucena, bude další roky nadávat na vládu předcházející, případně na Putina nebo na covid, bude odmítat kvalifikované návrhy opozice, které nakonec vyhlásí jako své.

Bude dělat nesmyslná politická rozhodnutí, jako například nyní křečovité rušení EET. Jen tímto zbytečným a zpolitizovaným rozhodnutím připraví státní pokladnu o stonásobky toho, co může získat snížením důchodů komunistických prominentů. Jestli se takto chce zalíbit svým voličům, tak si myslím, že to moc nezabere.

Článek byl převzat z Profilu Margita Balaštíková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

19:05 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Migračnímu paktu