Balaštíková (ANO): Proč je tato vláda největší dezolát?

14.09.2023 4:31 | Komentář

Dnes už jsem odpovídala třikrát na dotaz, zda se nechystá něco s měnou a jak se bude řešit krize, která má propuknout v Turecku a u nás. Také japonská Nomura předpokládá v Česku letos vážnou měnovou krizi.

Balaštíková (ANO): Proč je tato vláda největší dezolát?
Foto: archiv poslankyně
Popisek: poslankyně Margita Balaštíková (ANO)

Prý se také chystá vypínání elektřiny jako v Libanonu, kde vypnuli prakticky celou zemi. V Bulharsku padla proevropská vláda, která se teď obrací vstřícně k Putinovi.

Proč se šíří dezinformace?
Proč se tyto nesmysly stále rojí na sociálních sítích? Proč se rok staré informace vracejí jako senzační aktuality a proč se ze všeho vyvozuje nějaká krize či pohroma? Ono by to bylo celkem jedno, kdyby tomu naše veřejnost nepřikládala stále větší význam. To je ten problém: je tu spousta slušných lidí, kteří se těmito výkřiky zabývají, jsou znepokojeni a podle toho mění svá rozhodování.

Anketa

Má Česko pořídit letouny F-35?

3%
96%
hlasovalo: 52390 lidí

Atmosféra nejistoty
Ony totiž všechny tyto nesmysly poněkud ladí s celkovou atmosférou, kterou v zemi vyvolala tato vláda. Bohužel, do svého repertoáru zapojila lhaní a překrucování, takže se lidé na svůj stát nemohou už tak zcela spolehnout.

Změny pravidel
Připomeňme: Ještě v prosinci 2022 radily úřady práce lidem, jak si mají požádat o předčasný důchod, aby stihli mimořádnou valorizaci penzí vyvolanou vysokou inflací. Vláda nic neřekla, dokud neskončily prezidentské volby, a pak v legislativní nouzi tyto valorizace škrtla.

Zklamání a nesplněné sliby
Lidé právem očekávali peníze a vláda změnila pravidla tak, aby je dostat nemohli. Pak řekli, že příslib zvýšení mezd pedagogických pracovníků se vztahuje jen na pedagogy a ostatní zaměstnance škol z toho vyloučili. Pak slíbili, že se penzijní reforma nedotkne lidí v důchodovém věku, teď ale posílají do parlamentu zákon, kterým zkrátí předčasný důchod o dva roky a sníží valorizace.

Závěr
Tisíce lidí si rychle požádaly o předčasný důchod, a tak vláda přidala, aby je předhonila a zkrouhla nové důchody už letošního září. Opět se jim to podaří, protože mají převahu hlasů v Poslanecké sněmovně, v Senátu a jak se ukazuje, i prezident je poslušný pětikoaličník, takže to rychle podepíše a pojede se projet na motorce.

Článek byl převzat z Profilu Margita Balaštíková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…