Balaštíková (ANO): Státní dluh poroste

02.11.2022 18:45

Vláda si schválila schodek letošního rozpočtu ve výši 375 miliard korun, příští rok dalších 295 miliard a v roce 2025, kdy končí její volební období plánuje 280 miliard a další rok 260 miliard. Když se to sečte, je to 1210 miliard korun, tedy 1,2 bilionu!

Balaštíková (ANO): Státní dluh poroste
Foto: archiv poslankyně
Popisek: poslankyně Margita Balaštíková (ANO)

Z těchto čísel je patrné, že vláda neplánuje žádné reformy, žádné snížení výdajů ani zvýšení výnosů. Prostě nic. Proč se nazývali vládou "rozpočtové odpovědnosti"? Proč kritizují předchozí vládu Andreje Babiše, který polovinu volebního období řešil covid, zajistil přežití firem, které musely zastavit výrobu nebo provoz, zachoval plnou zaměstnanost a umožnil okamžité obnovení chodu ekonomiky?

Anketa

Co vy a kandidatura Andreje Babiše?

hlasovalo: 27188 lidí

Tato vláda "zastropovala" ceny energií na úrovni 6050 Kč/MWH, zatímco Polsko má limit 3500 Kč, Rakousko 2500 Kč, Slovensko 1500 Kč, Španělsko 980 Kč, asi nejlépe to udělala Francie, Německo je samozřejmě štědřejší atd.

Tato vláda promarnila čas, dodnes nevíme, jak to vlastně bude, a firmám pomocnou ruku nepodala. Předvádí bezbarvé a neúčinné předsednictví v EU. Když v minulém pololetí předsedala Francie, prezident Macron měl témata pro šest mimořádných rad, teď bychom potřebovali vyjasnit solidaritu v energetice, v potravinách, ale naše vláda žádnou mimořádnou radu nesvolává, není schopná projednat a připravit témata, která by se mohla dohodnout či přímo rozhodnout.

S touto vládou prožijeme studenou, temnou a drahou zimu a narazíme na obrovskou chudobu. V úterý kolem poledne nastalo zatmění slunce - to je na dvě hodiny, a pokud nebylo pod mrakem, byla to zajímavá podívaná. Zatmění v naší politice trvá už rok a moc zajímavá podívaná to tedy není.

Článek byl převzat z Profilu Margita Balaštíková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

18:09 Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

Předseda vlády Petr Fiala vystoupil v úterý 23. dubna 2024 s projevem na 3. summitu Zdravotnického d…