Baránek (Soukromníci): Česká televize vaří smrdutý volební guláš

22.09.2016 17:34

Je 15 dnů do voleb. Kromě stoupající předvolební horečky a věřím, že i stupňující se naší aktivity, přibývají také různé předvolební průzkumy.

Baránek (Soukromníci): Česká televize vaří smrdutý volební guláš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda Strany soukromníků České republiky Rudolf Baránek

Vážení dámy a pánové,

je 15 dnů do voleb. Kromě stoupající předvolební horečky a věřím, že i stupňující se naší aktivity, přibývají také různé předvolební průzkumy. Dovolím si Vám zaslat „pohledy“ dvou agentur. Agentury PHOENIX, která naše výsledky zveřejňuje už poněkolikáté a agentur Median a Stem/Mark, které vydaly výsledky průzkumu pro Václava Moravce, tedy pro Českou televizi. Zajímavé čtení před volbami. Velcí političtí kuchaři mají vše připraveno tak, aby volební guláš byl podle jejich chuti. Proto uvádím tentokráte i výsledky některých dalších politických stran.

Porovnání obou průzkumů k nahlédnutí zde (0 – nula – vedle politické strany u agentury Phoenix znamená, že strana má v kraji pod 3,5 %).

Záměrně nabízím výsledky obou průzkumů v jednom dokumentu. Už slyším reakce různých politologů a dalších lidí, kteří o sobě tvrdí, že rozumí metodám průzkumu, které slovutní průzkumníci používají. Budou říkat, že nejde srovnávat čísla, která údajně vyjadřují tzv. volební potenciál stran a hnutí s %, které vyjadřují momentální rozhodnutí voliče v době, kdy dostal otázku. Názor této velmi vlivné, ale úzké skupiny politických kuchařů mne v tomto momentu vůbec nezajímá. Tvrdím, že manipulují takto s přemýšlením cca 8 milionů voličů v České republice necelých 30 dnů před velmi důležitými volbami a když je někdo napadne, jsou právně čistí, protože použili tu a tu metodu. Kdyby žil můj otec a dal bych mu tento dokument přečíst a posoudit, určitě by spisovnou moravštinou z Podluží řekl, chlapče, tady mosel byt někdo hodně ožralý. Bohužel by otec tentokráte neměl pravdu.

Půjdu ještě dále. Říká se, že MEDIAN a STEM/MARK mají už historicky blízko k TOP 09 a STANu. Pokud to tak je, tak tímto způsobem polévají živou vodou chřadnoucí politické strany. Navíc %, která jim byla přidělena jim zajišťují účast v krajských debatách Václava Moravce a poškozují tím i naší koalici Svobodní a Soukromníci v Pardubickém kraji – 6,5%, Královehradeckém – 5,5%, Jihomoravském a Ústeckém kraji – 5%. Pozvání do televizní debaty Václava Moravce totiž nezaručuje 5% v průzkumech, ale pořadí na prvních 8 místech v kraji. Z těchto důvodů se do předvolební debaty Václava Moravce nedostane předseda Strany soukromníků České republiky Petr Bajer, který má právo, ale také povinnost promluvit za celou stranu a nejen za Pardubický kraj, kde je lídrem kandidátky a v průzkumech má jim vedený kraj 6,5%. Věřím, že hlavní průzkum, což jsou volby, ukážou, že mimo jiné TOP 09 a STAN v několika krajích porazíme.

Jsem také přesvědčen, že astronomická čísla ANO ve druhém průzkumu jsou velmi nadhodnocena snad proto, aby se volič vyděsil. Pokud by Andrej Babiš skutečně získal takto rozhodující vliv i ve 13 krajích, je konec s polistopadovou demokracií a se svobodným podnikáním malých a středních soukromníků a tím jejich rodin a zaměstnanců. Věřím ale, že těch, kteří před volbami mají rádi koblihy, není tolik, co ukazuje průzkum.

Proto prosím nezůstávejte 7. a 8. října doma a běžte volit.

S veškerou úctou

Rudolf Baránek
Strana soukromníků České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…