Baránek (Soukromníci): Lživou kampaň Agrární komory vůči nové vládě je potřeba uvést na pravou míru

12.01.2022 19:58

Vyjádření Strany soukromníků České republiky k aktivitám Agrární komory a Zemědělského svazu.

Baránek (Soukromníci): Lživou kampaň Agrární komory vůči nové vládě je potřeba uvést na pravou míru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda Strany soukromníků České republiky Rudolf Baránek

Strana soukromníků České republiky, která dlouhodobě hájí zájmy malých a středních sedláků, považuje za nezbytné vyjádřit se k událostem posledních dní, kdy do úřadu vlády nastoupil nový ministr ing. Zdeněk Nekula. 

Anketa

Má Viktor Orbán vaše sympatie?

98%
1%
hlasovalo: 37434 lidí
Zásadně odmítáme stanoviska Agrární komory a Zemědělského svazu k oblasti zastropování a redistributivní platby. Lživou kampaň, kterou Agrární komora vede vůči nové vládě, je potřeba uvést jasně na pravou míru.

1. Současná rétorika představitelů Agrární komory jasně stojí za bývalým ministrem Tomanem. Jeho poslední návrh ohledně podpory velkochovů prasat a drůbeže měl jediný cíl. V poslední fázi svého funkčního období změnit pravidla rozdělování evropských dotací ve výrazný prospěch velkochovů (agroholdingů).

2. Dezinformace ohledně nerovné hospodářské soutěže. Argumentace Agrární komory, že změnou pravidel dotační politiky v novém pětiletém období, vznikne nerovná hospodářská soutěž mezi sedláky a agroholdingy je zcela lživá. Na první tiskové konferenci při nástupu do funkce nový ministr zdůraznil, že je důležité narovnat pravidla dotační politiky, která byla za doby ministra Tomana ohýbána ve prospěch agroholdingů. Strana soukromníků České republiky toto narovnání dotačních pravidel má ve svém zemědělském programu a dlouhodobě ho prosazuje.

3. Spontánní setkání zemědělců. Agrární komora na úterý 11. ledna 2022 svolala demonstraci před úřadem vlády. Tuto akci doprovázely reklamy v rádiu a měly ve společnosti vyvolat dojem, že vlastně všichni zemědělci protestují proti novým plánovaným změnám. Považujeme za nezbytné postavit se za naše sedláky z rodinných farem a říct jasné NE. Říct ne lžím a podvodům ze strany Agrární komory a Zemědělského svazu.

Vyzýváme současného ministra zemědělství, aby naplnil vládní program koalice, aby neustupoval zájmům oligarchů českého zemědělství a nezrazoval tak vlastní voliče, kteří mu na podzim loňského roku dali důvěru ve volbách. Agrární komoru a Zemědělský svaz vyzýváme, aby svým jednáním nepoškozovaly vlastní členy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

17:17 David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

Informace na svém veřejném facebookovém profilu o údajných ambicích francouzského prezidenta Macrona…