Baránek (Soukromníci): O nás bez nás už známe, teď musíme být u toho

25.02.2021 11:33

Reakce na facebookovém profilu na průzkum volebních preferencí jednotlivých politických stran a koalic od společnosti KANTAR

Baránek (Soukromníci): O nás bez nás už známe, teď musíme být u toho
Foto: archiv
Popisek: Rudolf Baránek

Přestože znám názory některých z Vás na průzkumy, dovoluji si Vám zaslat nejnovější výsledky od společnosti KANTAR. Její výsledky sleduji dlouhodobě. Velmi zajímavé je to, že Kantar udělal 2 průzkumy. V jednom jsou strany a hnutí jednotlivě a ve druhém jsou uvedeny už i stávající koalice.

Co nám tato čísla říkají, pokud by stejně dopadly i volby v říjnu 2021.

Anketa

Máte důvěru v Jana Hamáčka? (Hlasování od 25.2.2021)

16%
84%
hlasovalo: 15025 lidí

  1. ANO by za těchto okolností nesložilo vládní většinu, pokud by se k němu nepřidal někdo z koalice Pirátů nebo ODS.
  2. Piráti a spol. a ODS a spol. mají dohromady 49 %, což znamená, že po rozdělení propadlých hlasů by se dostali nad 50 % a měli by cca 102 – 103 poslanců, tedy těsnou vládní většinu.
  3. I tento průzkum říká, že je zde šance, že by bolševik z KSČM nemusel překročit 5 % a skončil by konečně na smetišti dějin. O ČSSD je zbytečné mluvit, pro svůj zánik pracují každodenně.
  4. ODS pod vedením Petra Fialy je v krizi, nezajímavá, přesto namyšlená, a je jasné, že zakrněla mezi 10 – 12 %. Premiér z této strany nebude. Na ODS tím padá i zodpovědnost, že jedna z variant je ta, že předsedou vlády bude Pirát Bartoš. Pán Bůh nás opět opatruj. Jsme opravdu těžce zkoušený národ. Zasloužíme si ale něco jiného?
  5. Strana soukromníků České republiky musí promyšleně udělat vše proto, aby byla významnou součástí politické síly, která překročí 5 %, a tím získá přímé zastoupení v budoucím parlamentu.

Politicky organizovaní soukromníci, sedláci, živnostníci a jejich rodiny musí být prostřednictvím svých poslanců u „formování“ nové politiky státu a také u vyvedení hospodářství z hluboké krize. O nás bez nás už známe, teď musíme být u toho. V následujících dnech oznámíme, jak na to půjdeme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…