Baránek (Soukromníci): Opakování je matka moudrosti

28.04.2019 15:20

Pojďme si zopakovat několik zásadních faktů v souvislosti s volbami do Evropského parlamentu.

Baránek (Soukromníci): Opakování je matka moudrosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rudolf Baránek

Třeba to, že naši kandidátku dostane pár dní před volbami do rukou více než 8 milionů oprávněných voličů - kandidátka do EP je stejná pro celou republiku. Za velmi důležitý moment považuji to, že 10 významných stavovských organizací nominovalo na kandidátku své reprezentanty. Je to významný politický moment.

Stejně jako v čísle 3 měsíčníku Soukromník Vám představujeme všech 28 koaličních kandidátů, tentokrát navíc i s fotografiemi.

Stejně jako v čísle 3 připomínám, že naši kandidátku dostane pár dní před volbami do rukou více než 8 milionů oprávněných voličů. Kandidátka do EP je stejná pro celou republiku. Takže Vás přátelé a známí mohou volit a kroužkovat od Jablunkova až po Aš. Probuďte je ze zimního spánku.

Stejně jako v čísle 3, za velmi důležitý moment považuji to, že 10 významných stavovských organizací nominovalo na kandidátku své reprezentanty. Je to významný politický moment.

Velmi důležité a symbolické je také to, že je zde první politická vlaštovka společného postupu živnostníků a sedláků na jedné kandidátce. Zkušenosti z 1. republiky nám říkají, že je to lety ověřené spojenectví. Od roku 1929 do roku 1938 „Agrárníci“ a „Živnostníci“ byli ve vládní koalici a vytvořili tak prostor pro hájení mj. i soukromnických zájmů. To je i pro nás velmi inspirativní.

Naši naději navíc posiluje účast starostů z NEZÁVISLÝCH, zástupce ODA a vysokoškolských pedagogů z prestižních univerzit na kandidátce.

Za další klíčový moment považuji to, že čím dál, tím víc soukromníků a členů jejich rodin si uvědomuje, že je pryč doba, kdy své osudy mohli svěřit do rukou představitelů demokratických stran a nezabývat se politikou. Dnes víme, že je ohrožena nejen demokracie, ale nová vládnoucí kasta se stala katem soukromníků. Od komunistů, ať už současných nebo bývalých, nejde ani nic jiného očekávat. Proto je nutné budovat silnou stavovskou politickou sebeobranu a chodit k volbám.

Ve volbách do Evropského parlamentu má každý volič 2 kroužky, tedy preferenční hlasy. Stejně jako při vytváření této široké koalice platí dohoda: Každý kandidát ve spolupráci se svou organizací ať tvrdě bojuje o kroužek pro sebe. Pokud ho dostane, zajistil navíc hlas pro celou kandidátku. Ten druhý kroužek ať každý dá dle svého uvážení.

Zdvořile a snažně žádám všech 28 kandidátů, členy jejich profesních společenstev, členy zúčastněných politických stran a hnutí a také naše voliče a sympatizanty. Přijďte prosím k volbám a volte kandidátku č. 36. Nebude to ztráta času. Toto je i Vaše kandidátka a je lidsky i odborně velmi kvalitní.

Rudolf Baránek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.