Barta (OČR): Ministerstva na dvě věci… Ministerstvo životního prostředí

08.04.2018 14:56

Pohrdání hodnotami, k tomu zákazy a sankce pro české občany. To je činnost MŽP i většiny kontrolních orgánů, které by spíše měly chránit nejen životní prostředí, ale i ekonomiku našich občanů.

Barta (OČR): Ministerstva na dvě věci…  Ministerstvo životního prostředí
Foto: obcane-cr.cz
Popisek: Občané České republiky - logo

Důvod, proč chránit ekonomiku našich občanů je zcela prozaický. V naší zemi totiž většina větších a středních podniků patří cizincům, kterým paradoxně vycházejí vstříc i právní normy České republiky. Proč tedy chránit ekonomiku provozovanou zahraničními vlastníky? Důležité je chránit české občany a jejich zájmy! 

Copak v montovně nebo spíše kolonii, jak je často ČR označována, nežijí Češi, kteří platí nehorázné daně těm, kteří na ně kašlou? 

Při pohledu do zákona 185/2001 Sb. je hned několik šokujících zjištění a to hned v úvodních paragrafech. Zákon začíná citací o tom, že zapracovává předpisy Evropské unie a je to vůbec první věta v tomto zákonu!

Člověk začíná pochybovat o tom, že žije v Českých zemích a zákony že jsou pro české občany.

Dalším šokem je v témže §1 pod písmenem a) tvrzení o zlepšení využívání přírodních zdrojů, namísto prioritního využití věcí a surovin. Přírodní zdroje většinou drancují cizinci a suroviny končí na skládkách, kde kasírují cizinci také!

Třetím a zřejmě největším „šokem“ je obsah §3, kde hned na počátku pod bodem 1) se tvrdí, že odpadem je každá movitá věc, které se osoba zbavuje nebo má úmysl nebo povinnost se jí zbavit. „Zbavit se“ je slovíčko zvolené dost nešťastně, neboť člověk se zbavuje velmi často věcí proto, aby získal jiné hodnoty. Jinde ve světě myšlenkou na "zbavení se" začíná obchod", v ČR nikoliv.

V České republice již téměř nenaleznete klasické „technické služby“ a sběrny tak, aby zachraňovaly cenné suroviny. Velké odpadářské firmy patří cizímu zahraničnímu kapitálu a to i včetně skládek! Zisky za odpady sypané a zahrabávané do české země se vyváží do zahraničí! Češi jen platí a platí!

Nedávná televizní relace o zvyšování množství odpadů, které jsou v naší zemi produkovány zmínila nárůst během posledních dvou let o 20%. Není se ale co divit! Toto časové období totiž kopíruje zákaz vyplácení za výkup cenných surovin sběračům, kteří si tak vydělávali na to, aby v této zemi vůbec přežili (více ZDE).

Sběrači zachraňovali cenné suroviny a šetřili lidem náklady na zahrabávání cenných surovin na skládkách. To ale bohužel vadilo zahraničním vlastníkům firem, kteří tak přicházeli o zisky. Tak tedy MŽP vydalo další zákaz a výsledky nedaly na sebe dlouho čekat! Občané chudnou, cizinci si mastí kapsy a devastují českou přírodu.

Podívejte se na „hořící skládky“, kde hoří především papír! V minulosti ho děti sbíraly a nosily do školy, aby chránily naše lesy. Dnes ho zahraniční odpadářské společnosti sypou na skládky a zahrnují jiným odpadem. To vše se souhlasem a podporou MŽP ČR.

MŽP namísto aby umožnilo sběr využitelných surovin tyto aktivity sankcionuje a trestá! Z nedávných případů je možné citovat například využití nové stavební oceli od firmy, která zkrachovala a likvidátor tuto téměř novou ocel předal jako odpad. Ocel z hutí byla jen chvíli, téměř ani nevystydla! A co na to ČIŽP? (potažmo MŽP) Sankce za využití!

Druhým příkladem může být třeba využití částí vozidel a náhradní díly. Baterii není možné například využít, pokud nejste specializovaný autoservis! Kde zůstal zdravý rozum ? !!!

Zůstává Vám rozum stát? Nejste jediní. V Německu a dalších zemích mají například zálohované obaly a nikde žádné zálohované obaly také nevidíte válet. Každý je vrací! Vše je o penězích občanů.

Totéž je v Německu a dalších zemích i s papírem a jinými cennými surovinami.  Suroviny i majetek či bohatství občanů je chráněno. 

V Německu a dalších zemích jsou ale na ministerstvech lidé, kteří myslí. Pokud by nemysleli, daňoví poplatníci by s nimi vyrazili ministerská futra!

Kdo platí ministerské úředníky zato, že protěžují zahraniční firmy a českým občanům škodí? Současně ministerští úředníci zakazují využití materiálů a surovin smysluplným způsobem. Na vše existují zákazy, pokuty a sankce. Bohužel jen pro Čechy. Na zahraniční firmy to ani nezkoušejí. Dostaly by totiž bodlo!

Není již čas na výměnu (respektive vyhození) škodících úředníků a změnu legislativy ve prospěch občanů (více ZDE) i životního prostředí?

(převzato z Profilu)

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

13:04 Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

Liberecký kraj se stal prvním krajem, kde vzniklo společenství obcí jako nová forma meziobecní spolu…