Bárta: Přestřelka Kuby a Němcové je úplně mimo mísu

15.08.2013 11:08

Přestřelka mezi úřadujícím předsedou ODS Martinem Kubou a skoropremiérkou Miroslavou Němcovou o to, kdo je více hoden vedení strany, mi přijde v současnou chvíli dost teatrální.

Bárta: Přestřelka Kuby a Němcové je úplně mimo mísu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

Pokud bych měl hledat příměr, tak mi to přijde, jako kdyby se dva řidiči hádali o to, kdo bude řídit auto bez funkčních brzd, které navíc jede z kopce.

Do porouchaného auta nechtěl v celku pochopitelně naskočit ani Václav Klaus, který s „ Děkuji, nechci“ povolávací rozkaz od Kuby, resp. Borise Šťastného nevyslyšel a velmi pochybuji, že nezávislý exministr školství Petr Fiala se stane vysněným krizovým manažerem, po němž všichni touží. Když „účinnou lítost“ prokázal i Jiří Pospíšil, jenž  by nejraději viděl stranu v opozici, tak se vcelku logicky vystupňuje boj mezi Němcovou a Kubou, podobně jako v ČSSD mezi Haškem a Sobotkou a to, kdo bude hrát v ODS ve volbách prim. Ať už nakonec vyhraje kdokoli, přijde mi, že to na volební výsledek strany nebude mít vliv. Proč?

Voliči ODS asi nikdy straně nezapomenou protlačené zvýšení daní, což se pro pravicovou stranu rovná popravě svaté krávy. Neodpustil to koneckonců ani poslanec Michal Doktor a Radim Fiala, kteří ODS kvůli tomu opustili. Ze stejného důvodu, i když motivovaného vidinou účasti v lukrativních dozorčích radách, to ODS neodpustil ani Petr Tluchoř, Marek Šnajdr a Ivan Fuchsa. Odpustí to možná Roman Pekárek, který vzal na sebe roli poslance zachraňujícího daňový balíček, ironií osudu jeho už však od vězení za úplatky nikdo neochránil.

Další argumentem proti ODS, z něhož musí být ovšem zhrozeni všichni občané ČR, je důvod loučení premiéra a předsedy Petra Nečase, jehož milenka úkolovala a zneužívala Vojenské zpravodajství na sledování Nečasovy manželky. To je něco, co v civilizovaném světě prostě nemá obdoby.

Skálopevná 101 Miroslavy Němcové ukázala v klíčový moment hlasování o důvěře Rsunokovy vlády, díky bohu, pokročilou erozi a opravdu nevím, jak přijmou voliči ODS odmítavý postoj Němcové k žádosti ÚOOZ o záznamy ze Sněmovny. Mají ještě občanští demokraté co skrývat? 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…