Bárta: Tři důvody, proč chci vidět Kalouska s banánovou krabicí

26.06.2013 14:50

Vládnutí proklínaného torza vlády premiéra v demisi Petra Nečase a „renovovaného“ kabinetu Miroslavy Němcové, kde si ukojí personální tužby Karolína Peake stejně jako dost možná i Michal Doktor, musí přerušit na pár dní vláda odborníků Jiřího Rusnoka a to hned ze tří důvodů.

Bárta: Tři důvody, proč chci vidět Kalouska s banánovou krabicí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

Když se podívám na průzkumy veřejného mínění, konkrétně pak vývoj popularity Nečasova kabinetu, tak mě 80%ní neobliba přijde jako dostatečný důvod.

Lidé jsou prostě umoření nepřetržitými skandály jako Promopro, Casa, sKarta, registr vozidel, odkláněním milionů a vymýšlením sofistikovaných tunelů a tunýlků, jen aby si namastily kapsu s vrchností spřízněné dušičky. Zneužití vojenského zpravodajství šéfkou Nečasova kabinetu Janou Nagyovou představuje pak už jen pomyslnou třešničku na dortu.    

Dalším důvodem je nepochybně nutnost dokončit započaté vyšetřování, které se nedotýká jen jedinců, ale celého systému. Orgány činné v trestním řízení bezesporu nepotřebují, aby současní ministři v demisi všelijak neovlivňovali a nemařili průběh vyšetřování z titulu svých funkcí.

Neposledním důvodem, proč bych chtěl vidět Kalouska a Kubiceho s banánovou krabicí, kterak opouští svou kancelář, i když pravděpodobně ne na dlouho, jsou kostlivci ve skříních a trezorech. Třeba se najde nějaký odvážný vedoucí odboru, jenž by rád svého nového ministra seznámil s některým dosud utajeným dodatkem ke smlouvě nebo „zavánějící“ korespondencí. Třeba by se také našla veledůležitá dokumentace k tendru na licence k produktům Microsoft, za jejíž ztrátu dostal Kubice pokutu 3 miliony od ÚOHS. Třeba by se našly i jiné veledůležité dokumenty.  

Křižujte mě, pranýřujte mě, nesouhlaste se mnou, ale jsem toho názoru, že občané České republiky potřebují vidět slunce mezi mračny, i kdyby to měl být jen záblesk paprsků na několik málo dní. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…