Bartas (Svobodní): Vstup do selhávajícího projektu eurozóny nemá v ČR podporu

24.04.2015 5:29

Miloš Zeman chce svou iniciativu za přijetí eura v České republice prosazovat jmenováním eurooptimistických členů bankovní rady ČNB.

Bartas (Svobodní): Vstup do selhávajícího projektu eurozóny nemá v ČR podporu
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Nejnověji se také rozhodl, že bude občany přesvědčovat o tom, že euro je dobré. K tomu chce zapojit i Babiše. Vstřícný, nekritický přístup k nutnosti a samospasitelnosti evropské integrace je hazardem s úsporami českých občanů.

Přijetí eura znamená, po institucionálních změnách schválených v dluhové krizi eurozóny, okamžité přijetí garancí za dluhy dalších členů této měnové unie. Spolku, který v současném složení bojuje o přežití a jehož nákladný boj stál již stovky miliard eur. Prezident Zeman jde svou arogantní a aktivistickou politikou proti zájmům a názorům svých voličů. Podobně jedná ČSSD, která také přijetí eura dlouhodobě podporuje.

Drtivá většina občanů rizika přijetí eura cítí, a tak je jeho podpora u nás na bodě mrazu. Poslední průzkum společnosti Ipsos ukázal, že 85 % občanů si přijetí eura nepřeje. Podobný údaj (87 %) byl zjištěn i při průzkumu v roce 2013. Důvěru v korunu tak nepodlomili ani intervence ČNB, která záměrně kurz koruny vůči euru oslabuje.

Eurooptimisté už od první záchrany Řecka v roce 2010 tvrdí, že jejich poslední krok krizi vyřešil. Pak následovaly další a další záchrany Řecka i dalších států. Vývoj dává za pravdu euroskeptikům. Euro je politický projekt a potvrdilo se, že ekonomicky není bez obrovských nákladů životaschopný.

Občané by neměli volit politiky, kteří se stále znemožňují neochvějnou podporou selhávajícího projektu eurozóny.  V opačném případě reálně hrozí, že euro u nás bude zavedeno i proti jejich vůli.

David Bartas,
člen ReV Svobodných a asistent Petra Macha

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…