Bartoš (Piráti): Digitalizace bude!

18.11.2022 7:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k návrhu na vznik Digitální a informační agentury

Bartoš (Piráti): Digitalizace bude!
Foto: Hana Brožková
Popisek: Ivan Bartoš

Digitalizace se u nás hýbe pomalu - pořád stojíme hodiny ve frontách na úřadech a občanky v mobilu taky ještě nemáme. Jenže bez toho, abychom na to měli vyhrazené lidi, to prostě nepůjde. Dlouhou dobu u nás chybí pracoviště, které by mělo digitalizaci jako svůj hlavní a jediný úkol. Místo toho je tu X úřadů a lidí, kteří se tak trochu snaží digitalizovat, ale to fakt není efektivní.

Proto jsme přišli s Digitální a informační agenturou, která nebude dělat nic jiného, než systematicky pracovat na digitalizaci Česka. Její vznik jsme dnes konečně schválili ve Sněmovně. Už se tak nebudem dívat, jak to jinde funguje, a u nás pořád nic.

Za posledních 15 let jsme tady měli hodně pokusů o rychlou a efektivní digitalizaci, ale ani jednou to zatím nevyšlo. Věřím, že DIA to změní, protože konečně budeme mít jedno místo a lidi, kteří budou vše koordinovat a pracovat na tom, aby to bylo přehledné a jasné hlavně pro uživatele.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …