Bartoš (Piráti): Koronavirovou epidemii musí řešit odborníci

08.03.2021 8:36

Komentář na facebookocvém profilu k návrhu vytvoření nadresortního poradního orgánu

Bartoš (Piráti): Koronavirovou epidemii musí řešit odborníci
Foto: Screen FTV Prima
Popisek: Ivan Bartoš v Partii TV Prima

Proto v našem plánu (ZDE) navrhujeme vytvoření nadresortního poradního orgánu podobně jako funguje třeba institut Roberta Kocha v Německu. Tento stálý tým by byl složený z uznávaných odborníků v oblasti zdravotnictví, ekonomie, matematiky, sociologie, výzkumu a dalších věd, shromažďoval by dostupné vědecké poznatky o epidemii, dopadech na ekonomiku a chování lidí a jako celek by vládě navrhoval potřebná a opodstatněná opatření.

„Atˇ se politici stáhnou a dají dohromady tým odborníků ze všech oblastí a respektují jejich rady. Jako se v Německu respektuje Kochův institut.

Anketa

Má poslanec Lubomír Volný vaši důvěru?

37%
63%
hlasovalo: 14829 lidí

Tým, který řekne: Za nás po odborné debatě je potřeba udělat toto, s následujícími dopady. V rozpočtu se musejí najít takové peníze, aby se to dalo zaplatit. Ukázat, kteří lideé budou ekonomicky postiženi, a stát jim musí pomoct. Prostě jasně promyslet scénář se všemi důsledky pro život a ekonomiku. Ne tady chaoticky střílet od boku. Atˇ to ten odborný tým přinese libovolnému ministru zdravotnictví. Klidně i tomu premiérovi. Já když jako premiér budu vědět, že to, co ten tým prezentuje, jakou má za sebou odbornou práci konkrétních lidí, kteří mají odvahu se pod to podepsat, tak můžeme řízení pandemie zcela odpolitizovat.

Informace o všech dopadech a souvislostech pandemie musí vycházet od odborného týmu, který se za všechna ta data a návrhy řešení a dopadů postaví. V tom týmu, opakuji, nemají být jen zdravotníci. Když se dnes bavíme o všech souvislostech případného ekonomického lockdownu, nikdo lidem nevysvětluje, jaký má ten nápad zavřít průmysl existenční dopady do budoucna. Takové veěci by měl někdo důvěryhodný lidem vysvětlovat,“ říká Ivan Bartoš.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.