Bartoš (Piráti): Sáhněte si na to vaše individuální svědomí

05.06.2019 15:05

Projev na 30. schůzi Poslanecké sněmovny 5. června 2019 k návrhu změny zákona o evidenci tržeb a o dani z přidané hodnoty.

Bartoš (Piráti): Sáhněte si na to vaše individuální svědomí
Foto: archiv I. Bartoš
Popisek: Předseda Pirátů Ivan Bartoš

Já děkuji tady panu Stanjurovi, že řekl, o jaké body se jedná. Já ještě, kdyby někdo váhal, tak si sáhněte na to vaše individuální svědomí, jo. To jsou třeba momenty zejména u terénních služeb, kdy ten člověk je třeba nějaký invalida, nebo nemohoucí doma a vy za ním přijedete a on si zaplatí třeba nákup. Může to být třeba úklid bytu. Může to být pomoc s oblékáním a na lůžko.

Jsou to navíc oblasti, kde ti pracovníci, kteří je poskytují, neberou žádné extra velké peníze. A skutečně zatížit toto nějakou další administrativou, ať digitální, nebo papírovou, která by v rámci i té interakce, která je často osobní - ti sociální pracovníci jsou vítanými hosty v těch rodinách - tak i ten aspekt, kterému se říká sociální, by to v tuto chvíli přesouvalo do jakéhosi režimu - na, tady máš účtenku a uvidíme se za týden.

Takže já vás prosím o podporu těchto následujících hlasování, skutečně tu výjimku tam mít. V této oblasti to EET není vůbec žádoucí. Děkuji. (Potlesk z řad poslanců Pirátů.)

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice