Bartošek (KDU-ČSL): Je to skvělý výsledek a velký úspěch

05.10.2020 17:00

Jihočeští lidovci mohou po víkendových volbách slavit. Výsledky krajských a prvního kola senátních voleb na Strakonicku, Písecku a Pošumaví totiž ukazují velmi příznivé výsledky pro KDU-ČSL.

Bartošek (KDU-ČSL): Je to skvělý výsledek a velký úspěch
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Bartošek, místopředseda KDU-ČSL pro sociální politiku

V krajských volbách se lidovcům podařilo obhájit čtyři zastupitelská křesla a v senátních volbách postoupil lidovecký kandidát Luboš Peterka do druhého kola.

V krajských volbách lidovci kandidovali na společné koaliční kandidátce s názvem TOP 09 a KDU-ČSL – Společně pro jižní Čechy. Za ní byli do zastupitelstva Jihočeského kraje zvoleni lídr kandidátky, historik a moderátor František Talíř, poslanec Jan Bartošek, učitel na gymnáziu Šimon Heller a ředitel hospice Robert Huneš. Lidovcům se tak podařilo obhájit čtyři zastupitelská křesla, kterými dosud disponovali. Zbylí tři zastupitelé z celkem sedmi koaličních jsou zástupci TOP 09. Koalice celkově skončila na čtvrtém místě v pořadí stran se ziskem 10,45% hlasů.

Zástupci koalice ihned zahájili koaliční jednání se zástupci ostatních stran. Ta jsou však ještě teprve na začátku a žádný zásadní výsledek zatím nepřinesla. „Jedna´me. Mu°zˇete si by´t jisti´, zˇe tak, jak se dohodneme, bude to nejlepsˇi´ pro Jihocˇesky´ kraj. Velké díky za podporu!,“ děkuje voličům lídr František Talíř. „Je to skvělý výsledek a velký úspěch. Prvním bylo to, jak jsme se dokázali s TOP 09 domluvit na koaličním projektu a jak dobře si rozumíme a férově spolupracujeme, druhým samotný výsledek voleb. Je to velmi dobrý příslib do budoucna,“ doplňuje poslanec Jan Bartošek.

V senátních volbách v obvodě č. 12 – Strakonice získal starosta Radomyšle Luboš Peterka celkem 15,01% hlasů a postoupil tak z druhého místa do druhého kola, ve kterém se utká s kandidátem ODS Tomášem Fialou. „Moc děkuji voličům za podporu. Kdo sledoval sčítání hlasů ví, že každý hlas měl doslova cenu zlata. Nyní ale začínáme od nuly a nic není rozhodnuto,“ poukazuje Luboš Peterka. O novém senátorovi za obvod Strakonice se rozhodne v druhém kole příští pátek a sobotu 9. – 10. října.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…