Bartošek (KDU-ČSL): KSČM nejen že není reformovaná, ale vypadá to, že není ani reformovatelná

15.12.2017 12:20

Projev na 4. schůzi Poslanecké sněmovny dne 15. 12. 2017 k návrhu na volbu předsedů stálých komisí PS PČR

Bartošek (KDU-ČSL): KSČM nejen že není reformovaná, ale vypadá to, že není ani reformovatelná
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Bartošek, místopředseda KDU-ČSL pro sociální politiku

Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Já volně navážu na pana předsedu Kováčika vaším prostřednictvím. A chtěl bych říct. Vy říkáte, že je důležité, aby se demokracie vžila. Já s vámi plně souhlasím. Ale k tomu, aby mohla demokracie vzkvétat, tak je potřeba podporovat především demokratické strany. Z toho, co jste řekl, pro mě vyplývá, že KSČM nejen, že není reformovaná, ale vypadá to, že není ani reformovatelná.

A mám-li si vybrat, tak já souhlasím s prezidentským kandidátem panem Horáčkem. Mimo jiné je to kandidát, který se zásadním způsobem zasloužil o to, že z České republiky odešla Rudá armáda, kterou vy jste sem pozvali a která nás úspěšně více, jak dvacet let okupovala. Z toho důvodu - a opět nezpochybňuji profesní erudici pana poslance Ondráčka - klub KDU-ČSL nebude volit vašeho nominanta.

Každý z vás, kdo zde sedíte, jste zažil - nebo většina z vás - rok 1989. Představte si, že je prosinec roku 1989 a někdo za vámi přijde a řekne - ano, ten policista ještě letos v lednu na Palachově týdnu mlátil vás nebo vaše děti, ale nic nebrání tomu, aby se stal předsedou výboru pro kontrolu GIBSu. V čem je jiný? Je těch dvacet pět nebo dvacet sedm let takový rozdíl, že už jsme to zapomněli? Že se to změnilo? Je to opravdu pouze o tom, že už máme za sebou tolik času, že si můžeme dovolit zapomenout tyhlety věci? Bez omluvy KSČM?

Jak jsem řekl na začátku, je důležité, abychom podporovali demokratické strany, aby u nás demokracie mohla růst. Z toho důvodu je pro nás nepřijatelné, aby předsedou stálé komise pro Národní bezpečnostní úřad byl zvolen zástupce SPD. Děkuji.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.