Bartošek (KDU-ČSL): Kraj tlačí obec do varianty, která je pro Stachy nepřijatelná

21.07.2020 4:33

Poslanec Jan Bartošek navštívil pošumavské obce

Bartošek (KDU-ČSL): Kraj tlačí obec do varianty, která je pro Stachy nepřijatelná
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek

Severozápadní část okresu Prachatice navštívil ve čtvrtek 16. července jihočeský poslanec, místopředseda KDU-ČSL a předseda jejího senátorského klubu Jan Bartošek.

V Horosedlech u Čkyně navštívil rodinnou farmu rodiny Mikešových, která se kromě chovu skotu stará taky o vlastní les. A jako spousta dalších i Mikešovi zde bojují s kůrovcem. „Důvody, proč tomu tak je jsou jasné. Sucho, teplo a druhové složení lesů. Takové nechtěné dědictví let minulých. Boj je to hodně nevyrovnaný a kromě dostupných možností likvidace jim to stěžuje i nepružná legislativa a nedostatek zpracovatelských kapacit. Mohu za KDU-ČSL garantovat, že se vlastníkům lesů snažíme v boji s kůrovcem maximálně pomáhat,“ prohlásil Jan Bartošek.

Následně se Jan Bartošek setkal na stašské radnici se starostou Petrem Lampou. Řeč přišla na plánovaný obchvat jejich obce. „Kraj tlačí obec do varianty, která je pro Stachy nepřijatelná a tak jsem slíbil panu starostovi, že pomůžu při prosazení pro ně akceptovatelné podoby v rámci svých možností krajského zastupitele,“ ujišťuje Jan Bartošek.

Ve Vacově se Jan Bartošek setkal se starostou Miroslavem Roučkou. Obci se dlouhodobě daří provádět větší investiční záměry, které pan starosta hostům představil. Poslance Jana Bartoška zde doprovodil i kandidát do Senátu, starosta Radomyšle Luboš Peterka. Následně pak spolu dorazili do Čestic, kde se potkali s místním starostou Milanem Žejdlem, který se hostům pochlubil nově rekonstruovanými prostory místního zámečku. „Mám radost z takových starostů a jejich spolupracovníků, protože rozvoj měst a obcí je velké plus pro všechny,“ konstatoval po návštěvách pošumavských obcí Jan Bartošek.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.