Bartošek (KDU-ČSL): Lidé jsou otrávení, od politiků chtějí slyšet konkrétní řešení

23.01.2020 12:47

Mnoho dobrých a pro život společnosti důležitých věcí a aktivit vzniká úplně mimo politiku, v prostoru tzv. občanské společnosti. Charitativní a dobročinné organizace, různé zájmové či kulturní spolky, ale třeba i církve vykonávají ve společnosti ohromné množství užitečné a všem prospěšné práce.

Bartošek (KDU-ČSL): Lidé jsou otrávení, od politiků chtějí slyšet konkrétní řešení
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Bartošek, místopředseda KDU-ČSL pro sociální politiku

Všichni se s ní setkáváme v oblasti zdravotnických či sociálních služeb, kultury nebo sportu. Mnozí lidovci se do života občanské společnosti také aktivně zapojují. Je pro nás typické, že se angažujeme v nejrůznějších spolcích, občanských sdruženích či církvích. Je v tom také náš veliký potenciál.

Službou, kterou v těchto sdruženích odvádíme, můžeme svému okolí dokázat, že jsme věrohodní, že nám lze naše úsilí o zlepšení života v této zemi věřit. Jen houšť! Nebojme se ještě více zapojovat do života občanské společnosti.

Lidé jsou unavení, otrávení a potřebují od nás slyšet konkrétní věci. Věci týkající se jejich života. Naší prací je jim dávat jistotu v tom, že když budou poctivě pracovat, budou se mít dobře. Práce ovšem nemá jen zajistit přežití, musí být možností k tomu, aby člověk mohl trávit příjemně svůj volný čas. Dále lidé potřebují mít kde bydlet, co jíst, kvalitní školy a zdravotní péči. A to jsou ty věci, které musíme nabídnout ve volbách a nejen v nich.

Máme-li v nich uspět a měnit tuto zemi k lepšímu pro všechny, musíme začít sami u sebe. Zefektivním fungování naší strany, což se neobejde bez některých manažerských změn. Chci aby jsme se stali dynamičtějšími, vyjdeme mezi lidi a budeme vysvětlovat naše postoje. V ekonomické oblasti nabídneme ekologicko-sociálně-tržní model, který může zastavit to, čemu se říká pracující chudoba. Chci také snížit míru přerozdělování a nechat více peněz v rodinách. Při podpoře rodin, což je další z našich priorit, chci zvýšit daňové zvýhodnění na každé dítě o 25%. Maminkám, které vychovaly děti, přidat za každé vychované dítě 500 Kč a umožnit jim tak odejít dříve do důchodu, protože není možné, aby byly za svou péči trestány.

Budeme-li jednotní, uvěřitelní a viditelní, budeme tou změnou my - KDU-ČSL.

Ing. Jan Bartošek
poslanec a kandidát na předsedu KDU-ČSL

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

7:07 Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

Jako ministr školství si vážím toho, že v domácí odborné komunitě existuje poměrně silná shoda na ro…