Bartošek (KDU-ČSL): Ne vládě podporované extremisty

29.04.2018 11:17

Poslanec Jan Bartošek zaslal dopis účastníkům demonstrace proti vládě podporované komunisty na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích.

Bartošek (KDU-ČSL): Ne vládě podporované extremisty
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek

Milí Jihočeši,

?mrzí mě, že tu dnes s Vámi nemohu být, ale musel jsem kvůli jednaní výborů Poslanecké sněmovny zůstat v Praze. Dovolte, abych Vám poděkoval. Vám všem totiž patří velký dík za to, že jste aktivní a že Vám není lhostejné dění kolem sebe. Na takových lidech, jako jste Vy, totiž stojí občanská společnost, která je pro fungující demokracii jedním ze základních kamenů.
 
?Ocitli jsme se v čase, kdy prohřešky dříve neodpustitelné, se stávají každodenní realitou. Dochází k čistkám na jednotlivých ministerstvech či v bezpečnostních složkách. Máme zde trestně stíhaného premiéra s minulostí agenta StB. Pravidelně dochází k útokům na média. A v den, kdy se do vlasti vrátily ostatky kardinála Berana, symbolu odporu proti komunismu, prezident poprvé od Sametové revoluce řeční na sjezdu KSČM. Strany, která je odpovědná za 40 let zločinného režimu v naší zemi. A stále stejná strana, plná ideologů, stalinistů a bývalých politiků, má nyní podporovat vznikající vládu.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

 
?V roce 1989 by mě ani nenapadlo, že za 30 let budeme přihlížet tomu, jak se komunisté vrací k moci. Nicméně na naříkání není čas. Je třeba být aktivní ve svém okolí a využívat našich ústavních práv. Naši předci v boji za demokracii umírali. Žijeme v době, kdy není nutné za demokracii umírat, ale je třeba pozvednout svůj hlas. Je nepřípustné, aby podíl na moci dostali extremistické strany hlásící se k násilnému třídnímu boji a premiérem byl trestně stíhaný bývalý agent StB. A proto ještě jednou velký dík za to, že jste přišli tomuto scénáři říct jednoznačné NE!
 
Milá jihočeská demokratická „žumpo“, k níž se hrdě hlásím, zůstává s Vámi, Váš Jan Bartošek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…