Bartošek (KDU-ČSL): Pane premiére, jestli se neomluvíte Tomáši Zdechovskému, budete pro mě zbabělec

19.01.2018 14:19

Projev na 6. schůzi Poslanecké sněmovny 19. ledna 2018 k žádosti o vyslovení souhlasu Poslanecké sněmovny k trestnímu stíhání poslance Andreje Babiše a poslance Jaroslava Faltýnka

Bartošek (KDU-ČSL): Pane premiére, jestli se neomluvíte Tomáši Zdechovskému, budete pro mě zbabělec
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Bartošek, místopředseda KDU-ČSL pro sociální politiku

Popravdě řečeno, pane premiére, já jsem byl taky zaskočen a částečně šokován tím, že zde veřejně vystoupíte a řeknete, že je možné si objednat obvinění, stíhání, možná odsouzení. Moje otázka zní a je to otázka férová. Byl jste členem Bezpečnostní rady státu předchozí čtyři roky. Jestliže jste měl toto povědomí, co jste pro to udělal? Jaké jste udělal konkrétní kroky? Kdy jste konkrétně toto téma řešil? Komu jste zadal nějaký úkol, aby se tato situace v České republice změnila? S kým jste o tom mluvil? Protože buď je to o tom, že dlouhodobě o této situaci víte a aktivně ze své pozice vicepremiéra jste ji před čtyřmi roky řešil a nebo to dneska používáte pouze jako argument, který se vám hodí. Tak to prostě je. A také jste zaútočil na Tomáše Zdechovského, nazval jste ho, že je největší udavač. A já vám říkám, pane premiére, abyste se omluvil. Protože jestliže se neomluvíte Tomáši Zdechovskému, tak pro mě budete zbabělec.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.