Bartošek (KDU-ČSL): Týrání a zneužívání migrantů na hranicích Běloruska a Polska

09.11.2021 18:45 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k situaci na polsko-běloruské hranici

Bartošek (KDU-ČSL): Týrání a zneužívání migrantů na hranicích Běloruska a Polska
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek

V první řadě jedna faktická: na hranicích Běloruska a Polska se děje fakt něco neskutečně hanebného, co nemá mít v Evropě 21. století žádný prostor. Při teplotách pod bodem mrazu tam přivádí Lukašenkův diktátorský režim nové a nové migranty z blízkého Východu (Irák, Sýrie, Libanon atd.), aby je hnal na hlídanou hranici s Polskem. V zásadě je používá jako živé štíty a jako „munici“ v boji proti evropských státům.

Je to trapné, je to hanebné, je to nelidské. Bělorusko s posvěcením svého staršího ruského bratra, na němž je plně ekonomicky i mocensky závislé, zneužívá zoufalou situaci a špatnou informovanost migrantů a tím chce poškozovat Evropskou Unii.

Situace na polských hranicích je skutečně alarmující. Proto se mám již tento pátek sejít s polským chargé d'affaires a.i. Antonim Jerzym Wregou, abych získal podrobné informace o celém problému a hovořil s ní o tom, jak Polákům můžeme coby jejich soused pomoci.

Anketa

Je Zeman povinen jmenovat ministrem kohokoliv, koho navrhne Fiala?

2%
96%
hlasovalo: 15182 lidí

Osobně jsem toho přesvědčení, že migrace na hranicích Běloruska a EU je společný problém, který ohrožuje naše vnější hranice a musíme ho řešit s našimi partnery v EU a NATO › společně a razantně. Zde není možné ustupovat zlu, které se tu jasně ukazuje a chce škodit míru v Evropě.

A již řadu týdnů říkám, že cílem migrantů není Polsko, ale Německo a bohužel také Česko. A že Polsko pravděpodobně nebude jediné – že podobný tlak můžeme v následujících týdnech či měsících očekávat u hranic s Ukrajinou, což pro nás může být ještě nebezpečnější.

PS: Všimli jste si, že celá česká „vlastenecká“ dezinformační scéna o tom prakticky stále mlčí? Není lepšího důkazu, že s vlastenectvím nemají tito lidé a tyto organizace nic společného – naopak, jejich jediným cílem je podporovat zájmy Ruska a jeho vazalů v naší zemi! A stejně jako komunisté zneužili význam slova mír, tak dnešní pseudovlastenci zneužívají slovo vlastenectví. Stejný styl, stejné lži!

Upozorňuju na asi nejemotivnější článek, který na toto téma vydal irozhlas.cz (ZDE).

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…