Bastlová (ČSSD): Bytes v roce 2016 snižuje cenu tepla pro své odběratele

10.01.2016 20:59

Činností městské společnosti Bytes Tábor s.r.o jsou nejen opravy a rekonstrukce bytového fondu města, ale i provoz tzv. „tepelného hospodářství“, tedy nákup tepla od Teplárny Tábor a.s., rozvod tepla a TUV (teplé vody) do bytů, provoz kotelen, výměníkových a domovních předávacích stanic.

Bastlová (ČSSD): Bytes v roce 2016 snižuje cenu tepla pro své odběratele
Foto: ČSSD
Popisek: Olga Bastlová

Na prosincové radě města byl schválen finanční plán společnosti na rok 2016 a předběžná cena tepla ve výši 584,- Kč/GJ (bez DPH) – tedy snížení ceny tepla o 14,- pro odběratele Bytesu. Ve výpočtu ceny byly zahrnuty náklady na nákup tepla od teplárny, která ale avizovala navýšení ceny pro Bytes na příští rok o 1%.. I přesto, že Bytes počítá s nárůstem nákladů za nákup tepla od teplárny (je zaměřena na výrobu tepla i el. energie), finanční plán Bytesu navrhuje cenu tepla pro své odběratele snížit. Obyvatelé běžného bytu o výměře cca 70 m2 mohou tak ročně ušetřit až 700 Kč. Finanční plán Bytesu zohledňuje vnitřní úspory, výhodnější nákupy plynu a elektřiny na burze, napojení nových odběrných míst, přehodnocení a ukončení externích právních služeb, snížení odpisů a další faktory. V roce 2016 předpokládáme celkové náklady spol. - cca 157 mil. Kč, celkové výnosy – 161 mil. Kč. Hospodářský výsledek spol. kladný - tedy cca 4 mil. Kč.

Ing. Olga Bastlová, místostarostka města (ČSSD)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…