Bauer (ODS): Že je dnes kurzarbeit symbolem blamáže a bramboračky, není chybou sněmovny

19.02.2021 13:57

Projev na 85. schůzi Poslanecké sněmovny 19. února 2021 k zákonu o zaměstnanosti

Bauer (ODS): Že je dnes kurzarbeit symbolem blamáže a bramboračky, není chybou sněmovny
Foto: ods.cz
Popisek: Poslanec Jan Bauer

Vážené kolegyně, kolegové, kdyby vás teď poslouchali nebo viděli naši němečtí kolegové, jakou blamáž a jakou bramboračku jste udělali z kurzarbeitu, tak mám pocit, že by se snad i museli ohradit proti tomu, že jsme si vypůjčili jejich německé slovo pro jejich velmi funkční zákon.

Anketa

Pokud by vláda vyhlásila totální a úplný lockdown na 14 dní, byli byste pro?

66%
34%
hlasovalo: 23233 lidí

Já bych chtěl říci, že to, že dnes kurzarbeit je symbolem blamáže a bramboračky, není chybou Poslanecké sněmovny. Vůči tomu bych se chtěl opravdu velmi ohradit. My jsme jako Občanská demokratická strana - a já mám pocit, že snad poté, co jsem viděl půlroční diskusi na jednání sociálního výboru, tak možná mluvím za celou opozici - my jsme k tomu byli mimořádně vstřícní, všichni jsme se účastnili kulatých stolů a dopředu jsme avizovali vládní koalici, že tato země si zaslouží funkční kurzarbeit, že jsme připraveni přinášet případně nějaké pozměňující návrhy a přejeme si, aby tato země tento zákon měla. Bohužel vy, to znamená především vládní koalice, jste z toho skutečně udělali bramboračku.

Já se k tomu nechci vracet, protože ve druhém čtení jsem tady řekl, co se tady odvíjelo od jara loňského roku, o tom, jak nás tady paní ministryně přesvědčovala na podzim letošního roku (?), že se musí ten původní návrh schválit ve stavu nouze, který schválila vláda.

Já si myslím, paní ministryně, že už nikdy nedostanete druhou šanci udělat první dojem a prostě ten první dojem jste pokazila.

Na druhou stranu, abych řekl nějaký pozitivní názor - my jsme opět připraveni být konstruktivní. Samozřejmě se chceme a budeme účastnit všech kulatých stolů, jak jsme se chovali v minulosti, ale bohužel ta pachuť, že nejste schopni představit této Sněmovně a české veřejnosti nějaký smysluplný a funkční zákon, ta tady bude neustále mezi námi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.