Baxa (ODS): Bránit svobodu a lidská práva musíme neustále

06.12.2020 13:51

Desátý ročník světové dopisové kampaně „Maraton psaní dopisů“ s Amnesty International je zde. Kampaň, která bojuje za lidská práva a svobodu odsouzených lidí, má opravdu smysl.

Baxa (ODS): Bránit svobodu a lidská práva musíme neustále
Foto: Redakce
Popisek: Martin Baxa (ODS)

Díky dopisům, které píší lidé po celém světě, se daří prosadit zásadní změny v osudu stíhaných osob – propuštění vězněných, získání zdravotní péče, ale i změny v legislativě. Letos se zúčastní i zástupci ODS, kteří celou dopisovou kampaň podpoří.

„Maraton psaní dopisů, který pořádá organizace Amnesty International, je velmi důležitá akce na obranu lidských práv. Byla to právě Amnesty International, která se zastávala českých disidentů, a myslím, že je naší povinností se nyní zastávat těch, kteří bojují za lidská práva po celém světě. A speciálně u příležitosti letošního ročníku je zapotřebí připomenout osud Běloruska. Tamní lidé s neuvěřitelnou vytrvalostí nenásilně demonstrují už čtvrt roku, čelí mlácení, zavírání, ponižování a každodenní šikaně a je pro ně důležitá každá podpora a vyjádření solidarity,“ uvedl místopředseda ODS Martin Baxa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…