Baxa (ODS): Zmatky musí přestat, navrhujeme zřízení krizové skupiny pro vzdělávání

24.09.2020 12:06

Místopředseda ODS Martin Baxa navrhuje zřízení krizového týmu pro vzdělávání. Podle něj je nepřijatelné, aby ministr zdravotnictví vyhlašoval opatření týkající se škol, aniž by o tom informoval ministra školství.

Baxa (ODS): Zmatky musí přestat, navrhujeme zřízení krizové skupiny pro vzdělávání
Foto: Redakce
Popisek: Martin Baxa (ODS)

„Situace ve školství je bohužel velmi podobná jako na jaře. Ministr zdravotnictví vyhlásí opatření, nebo doporučení a ministr školství o pár hodin později řekne, že o tom nic nevěděl. Na základě komunikace s řediteli a učiteli škol jsem proto došel k tomu, že by měl být zřízen krizový tým pro vzdělávání. Zasednout by v něm měli především epidemiologové, zástupci škol a zástupci ministerstev. Zmatků už bylo dost,“ říká místopředseda ODS Martin Baxa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kettner (SPD): Prosím vás, už si aspoň přestaňte hrát na demokraty

21:03 Kettner (SPD): Prosím vás, už si aspoň přestaňte hrát na demokraty

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě