Beitl (ODS): Nejenom Rusko, ale i česká vláda hraje s českými občany zpravodajskou hru

21.05.2021 18:00

Česká vláda hraje hru na řešení krize, přitom nepožádala o koordinovaný postup další země.

Beitl (ODS): Nejenom Rusko, ale i česká vláda hraje s českými občany zpravodajskou hru
Foto: archiv politika
Popisek: poslanec Parlamentu ČR Petr Beitl (ODS)

Podle posledních zpráv česká vláda nepožádala evropské partnery o koordinovaný postup při vypovězení ruských diplomatů. Uvedl to šéf unijní diplomacie Josep Borrell.

„Děkuji všem představitelům zahraničních států, kteří v posledních hodinách podpořili ČR. Je neuvěřitelné, že česká vláda NEPOŽÁDALA země EU o koordinovanou reakci na informace o ruském vměšování na našem území. Je to selhání. Tato situace vyžaduje rychlou diplomatickou akci – informování a zapojení spojenců je naprosto zásadní,“ uvedl Petr Fiala, předseda ODS.

„Podle zpráv to vypadá, že nejenom Rusko, ale i česká vláda hraje s českými občany zpravodajskou hru. Od soboty se Jan Hamáček a Andrej Babiš dojímají, jak budou situaci nekompromisně řešit, přitom nevznesli základní požadavek, aby naši unijní partneři postupovali společně s námi, jak tomu bylo třeba po otravě Skripala. Je to důsledek slabé zahraniční politiky posledních let a nepochopitelného kroku vyhození ministra Petříčka Janem Hamáčkem. Je otázkou, zda šlo jen o vnitrostranickou hru, nebo promyšlený tah. Jedná se o další z mnoha otázek, na které budeme chtít znát od této vlády bez důvěry odpověď,“ uvedl Petr Beitl, místopředseda zahraničního výboru Poslanecké sněmovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.