Bělobrádek (KDU-ČSL): Kdo volí ve své obci lidovce, volí ověřenou značku

09.09.2014 20:39

KDU-ČSL před komunálními volbami nevede centrální kampaň. Jednotlivé kampaně jsou zodpovědností místních, které stavějí na úspěších a odvedené práci.

Bělobrádek (KDU-ČSL): Kdo volí ve své obci lidovce, volí ověřenou značku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Z centrálního rozpočtu vyčlenila strana 3,5 milionu korun, které jsou rozděleny formou příspěvku statutárním městům. Pod heslem KOMUNÁLNÍ POLITIK KDU-ČSL = ZÁRUKA KVALITY budou představeny úspěšné projekty starostů KDU-ČSL v uplynulém období. Ty slouží jako ukázka toho, co mohou voliči čekat, pokud dají ve svém městě či obci hlas KDU-ČSL.

Do komunálních voleb staví KDU-ČSL 1484 kandidátních listin. V Praze kandiduje v TROJKOALICI společně se Starosty a Zelenými pod vedením Petra Štěpánka. V Brně vede lidoveckou kandidátku místopředsedkyně strany Klára Liptáková. Lídrem v Ostravě je Zbyněk Pražák. V kampaních se kandidáti spoléhají především na přímý kontakt s voliči. Využívána je ale celá škála nástrojů včetně důrazu na sociální sítě.

„Nepovažujeme za účelné, abychom viseli na billboardech s hesly o tom, co schválila, a v některých případech ani ještě neschválila, vláda. Věříme našim osobnostem ve městech a obcích. V komunální kampani stavíme na konkrétních úspěších a odvedené práci. Kdo volí ve své obci lidovce, volí ověřenou značku. KDU-ČSL je zárukou kvality,“ říká Pavel Bělobrádek.

V rámci projektu KOMUNÁLNÍ POLITIK KDU-ČSL = ZÁRUKA KVALITY mezi sebou sdílelo své zkušenosti na šest set lidoveckých starostů a místostarostů. Výběr z největších úspěchů prezentuje publikace, která bude distribuována do regionů a k dispozici je také v elektronické verzi.

Principy KDU-ČSL v komunální politice

Zodpovědné a spravedlivé hospodaření

Nemáme rádi dluhy a plýtvání. Jsme zvyklí tvrdě pracovat, politiku bereme jako službu občanům. Všude tam, kde jsme ve vedení obcí, či krajů (a to je na šesti stovkách míst), platí, že dobré účty dělají dobré přátele. Jsme stranou bez korupčních skandálů.

Poctivé a efektivní čerpání dotací

Jako standardní strana s velkou členskou základnou máme dlouholeté zkušenosti se státní správou. Vyznáme se v systému dotací, jak národních, tak evropských. Umíme dát dohromady kvalitní projekty. Projekty, které občanům něco skutečně přinesou a v nichž se peníze neztratí.

Podpora rodiny a kvality života

Jsme jedinou stranou, která dlouhodobě brání rodinné hodnoty. Na celostátní úrovni jsme prosadili snížení daní pracujícím rodičům. Jsme pro zkrácené úvazky. Naší prioritou je zvýšení počtu školek. Námi vedené obce se starají o životní prostředí a hezký vzhled.

Péče o kulturní dědictví a společenský život

Vážíme si dědictví po předcích. Staráme se o opravu a údržbu kulturních památek. Stejně jako o živou kulturu a možnosti společenského života i v těch nejmenších obcích. Bráníme vylidňování obcí a podporujeme udržení institucí, jako jsou škola, kostel či místní hospoda.

Rozvoj venkova a regionálních firem

Dobře víme, že aby lidé mohli někde žít, potřebují najít v místě práci. Dlouhodobě prosazujeme investice do rozvoje venkova. Ať už jde o zemědělství, regionální potravinářství a obchod, nebo živnosti, malé a střední firmy. Naši starostové se starají o podporu podnikání v obci.

V senátních volbách stavíme 18 kandidátů

Mezi lidoveckými kandidáty jsou známá jména jako emeritní rektor Univerzity Karlovy Václav Hampl či osvědčení komunální politici jako náměstek moravskoslezského hejtmana Roman Celý. KDU-ČSL z centrálního rozpočtu přispívá na senátní kampaně částkou 4, 5 milionu korun. V těchto volbách strana neobhajuje žádná mandát, úspěchem bude každý zvolený kandidát. 

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie