Bělobrádek (KDU-ČSL): Prohlubování vztahů mezi Českou republikou a Spojenými státy na poli vědy a výzkumu se věnuji intenzívně

18.05.2016 12:58

O možnostech spolupráce ve vědní oblasti jednal místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek s ředitelem kanceláře Bílého domu pro vědu a technologie a zároveň poradcem prezidenta Baracka Obamy Johnem P. Holdrenem, v rámci své cesty po Spojených státech.

Bělobrádek (KDU-ČSL): Prohlubování  vztahů mezi Českou republikou a Spojenými státy na poli vědy a výzkumu se věnuji intenzívně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek

„Od svého nástupu do funkce vicepremiéra se prohlubování vzájemných vztahů mezi Českou republikou a Spojenými státy na poli vědy a výzkumu intenzívně věnuji. Aktuálně jde o moji již čtvrtou misi a setkání s Johnem Holdrenem, který je nejvýše postaveným členem Obamovy administrativy v dané oblasti, považuji za symbolické vyvrcholení mého úsilí,“ řekl místopředseda vlády Bělobrádek.
Před jednáním s J. P. Holdrenem ještě Bělobrádek navštívil National Institutes of Health v Marylandu, špičkové vědeckovýzkumné pracoviště z oblasti ochrany zdraví, kde se setkal s vedením Centra pro mezinárodní výzkum.

O možnostech česko-americké spolupráce ve vědě a výzkumu Bělobrádek jedná také na několika amerických univerzitách. V pondělí zavítal na George Washington University a Georgetown University, v Kalifornii pak místopředseda vlády zamíří do startupového inkubátoru na Stanford University nebo do University of Berkeley.

Během svého pondělního programu se vicepremiér sešel také se Stephenem D. O´Reganem, který bude působit v pražské pobočce Office of Naval Research, výzkumné sekci amerického námořnictva. „Pro Američany jde o prestižní záležitost, protože pražská pobočka patří mezi šest zahraničních pracovišť Kanceláře námořního výzkumu,“ doplnil Bělobrádek. 

Bělobrádek po Spojených státech cestuje v rámci delegace českých poslanců z Hospodářského výboru Sněmovny vedené předsedou PSP ČR J. Hamáčkem. Součástí delegace je rovněž podnikatelská mise, a proto se vicepremiér setká s českými podnikateli působícími v kalifornském Silicon Valley, bude jednat se zástupci společnosti Apple v Cupertinu nebo navštíví továrnu Tesla ve Fremontu. Na programu cesty je také několik setkání se zástupci krajanských sdružení. 

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pastuchová (ANO): Zvýší se riziko vzniku korupčního prostředí

17:04 Pastuchová (ANO): Zvýší se riziko vzniku korupčního prostředí

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…