Benda (ODS): Výhrady vlády ke zmírnění protikuřáckého zákona jsou směšné

14.03.2018 11:27

Vláda na dnešním jednání nepodpořila návrh na zmírnění protikuřáckého zákona, který předložila skupina 86 poslanců v čele s Markem Bendou. Benda s argumenty vlády proti zákonu nesouhlasí a poukazuje na nekonzistenci postojů Andreje Babiše.

Benda (ODS): Výhrady vlády ke zmírnění protikuřáckého zákona jsou směšné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Benda

„Očekával jsem negativní stanovisko, i když jsem překvapen mimořádnou nekonzistencí postojů Andreje Babiše. Ještě před volbami se pan premiér v demisi nechal slyšet, že by pro zmírnění zákazů byl, protože ohrožují venkovské hospody. Ale to bylo zřejmě před volbami, kdy bylo třeba voliče nalákat jakýmkoli způsobem.

Konkrétní výhrady jsou zcela nevěcné a legislativní zpracování se dá samozřejmě opravit v průběhu jednání sněmovny.

Vláda v demisi namítá, že je návrh předkládán příliš brzy po schválení stávající úpravy. Tento argument ale považuji za naprosto směšný. Vždyť hnutí ANO pro protikuřácký zákon hlasovalo necelý půlrok poté, co ho Poslanecká sněmovna zamítla.

Upozorňovat na to, že přijetím našeho návrhu dojde k ohrožení dostupnosti stravovacích služeb v menších obcích, je výsměch zdravému rozumu. Největší ohrožení hospod na vesnicích za posledních 30 let způsobil právě protikuřácký zákon a EET.

Navrhovatelé jsou určitě přístupni diskusi o vylepšení návrhu, ale trvají na zmírnění dosavadního prohibičního modelu,“ uvedl Marek Benda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině