Benda (ODS): Vyzývám Pavla Zemana k zahájení kárného řízení s olomouckými žalobci

17.06.2016 19:20

Na základě dnešního osvobozujícího rozsudku v kauze Vojenského obranného zpravodajství vyzývám ministra spravedlnosti Roberta Pelikána a Nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana k zahájení kárného řízení se státními zástupci pány Ivo Ištvanem a Robertem Bajgarem, případně i dalšími ve věci angažovanými státními zástupci.

Benda (ODS): Vyzývám Pavla Zemana k zahájení kárného řízení s olomouckými žalobci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Benda

Před pár dny proběhlo třetí výročí neuvěřitelné operace v Praze, krom jiného na Úřadu vlády a Ministerstvu obrany, a následné tiskové konference. Ze všech tehdy vznesených obvinění nebylo do dnešního dne soudem potvrzeno ani jediné. Naopak stát zaplatil vysoké odškodné za nezákonné vazby tří bývalých poslanců. Tři roky jsou bývalý premiér a vojenští generálové, kteří své zemi věrně sloužili v zahraničních misích, vláčeni po soudních instancích a skandalizováni uniklými nebo přehrávanými odposlechy. A to vše jen proto, aby osoby za tehdejší zásah odpovědné, mohly svoji odpovědnost odkládat. Opravdu budeme čekat, až bude stát přinucen vyplatit odškodné i pánům Páleníkovi a Kovandovi? Už i prezident republiky veřejně připustil, že byl panem Ištvanem v létě 2013 oklamán a mylně informován. Každá osoba v rozhodující pozici musí za své činy odpovídat a já vyzývám, aby se zodpovídali ti, kteří se pokusili na základě vymyšlených konstrukcí svrhnout legitimní vládu a jejího premiéra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.