Beránek (TOP 09): EET nefunguje, přináší problémy i bonzáctví

05.02.2017 12:17

Zatímco si ministr financí Andrej Babiš chválí podíl EET na navýšených příjmech státní pokladny, provozovatelé restaurací a kaváren se potýkají s problémy systému.

Beránek (TOP 09): EET nefunguje, přináší problémy i bonzáctví
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

„EET pronásledují technické problémy. Když se systém zahltí, zpomaluje se a trvá, než se do něj obsluha přihlásí. Zákazníci jsou netrpěliví a musí čekat. Problémy se systémem trápí i účetní. Nesedí kolonky a mnohdy ani podnikatelské subjekty. Často se také nedozvíme tržbu on-line, dochází až k 24 hodinovému zpoždění,“ vypočítává problémy EET člen TOP 09 a majitel budějovické restaurace Singer a minipivovaru Radim Beránek.

Na EET vidí i řadu negativních společenských dopadů. „EET podporuje mezi lidmi atmosféru bonzáctví, systém očerňuje podnikatele a automaticky z nich dělá podvodníky,“ upozorňuje Radim Beránek. Zákazníci na druhou stranu o účtenky nestojí a často své odmítnutí doprovodí komentářem na adresu EET.

Ani provoz systému není nijak levný. „Mám tři na sobě nezávislé systémy, jeden na ubytování a pro jistotu dva na restauraci. Každý stál 15 tisíc. Za jeden večer spotřebuji roli papíru na účtenky o délce celého lokálu (cca 30m),“ uzavírá Radim Beránek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…