Berdychová: Klienti dvorského domova pro seniory se vrátili zpět do svých pokojů

20.12.2022 16:50

V krajském Domově důchodců Dvůr Králové nad Labem skončila kompletní rekonstrukce koupelen. Všech 27 dočasně přestěhovaných klientů se již vrátilo zpět do svých pokojů.

Berdychová: Klienti dvorského domova pro seniory se vrátili zpět do svých pokojů
Foto: ANO
Popisek: Martina Berdychová

Za stavební práce, které byly nutné z důvodu havárie vodovodního potrubí a rozvodů ÚT, zaplatil Královéhradecký kraj necelých 25 milionů korun. 

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí

„V loňském roce jsme kvůli havárii museli přistoupit k mimořádnému řešení, a to přestěhování části klientů do náhradních prostor, což bylo náročné jak pro personál, tak pro klienty samé. Někteří strávili rok v úplně jiném prostředí a náročné to také měli ti, kteří v domově zůstali, protože stavební úpravy probíhaly za provozu. Jsem ráda, že se vše podařilo a výsledek vypadá skvěle. Klienti, kteří se po roce vraceli do svých pokojů, jsou velmi spokojeni. Velké poděkování patří celému týmu paní ředitelky Lorencové, stavební firmě, a především klientům a jejich rodinným příslušníkům,“ uvedla náměstkyně Martina Berdychová odpovědná za sociální oblast.

Po dobu rekonstrukce kraj zajistil důstojné a bezpečné zázemí pro 27 klientů, kteří se dočasně přestěhovali do soukromého zařízení Vividus East ve Dvoře Králové. Mezi velké výhody patřilo ubytování ve stejném městě, kdy se po dobu rekonstrukce o přestěhované klienty starali stejní ošetřovatelé a ošetřovatelky.

„Za stavební práce ve dvorském domově, které začaly v únoru loňského po roku a trvaly zhruba jeden rok, jsme zaplatili necelých 25 milionů korun. Spočívaly v kompletní výměně rozvodů, v obložení čtyřiceti koupelen jak na pokojích klientů, tak čtyř koupelen ve společných prostorech. Nové podlahy řemeslníci provedli již beze spár, což umožňuje lepší údržbu a zabezpečení nezbytných hygienických požadavků. Všechny koupelny jsme vybavili LED svítidlem a koupelnové doplňky pořídili z vysoce odolného materiálu proti korozi. V pokojích a na chodbách jsme pro větší bezpečnost klientů nahradili původní podlahovou krytinu a snížili sokly. Za odvedenou práci na projektu děkuji investičnímu oddělení krajského úřadu,“ sdělil první náměstek hejtmana Pavel Bulíček odpovědný za investice.

Domov důchodců Dvůr Králové nad Labem zajišťuje služby seniorům, kteří vyžadují zvýšenou pravidelnou péči o vlastní osobu z důvodu zhoršeného zdravotního stavu v důsledku vysokého věku. Obsluhuje zejména klienty z Královédvorska, o které se stará 41 pracovníků v přímé péči a dalších 17 se stará o stravování, zajištění provozu a úklidu. Zařízení dlouhodobě pracuje na zkvalitňování péče o závislé seniory. Mezi jeho největší úspěchy posledních let patří zavedení paliativní péče, které bylo oceněno na celostátní úrovni.

Mgr. Martina Berdychová

  • BPP
  • Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • náměstkyně hejtmana

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…