Berdychová: Na podporu zapojení do kandidatury Broumova má kraj speciální dotační program

07.11.2022 16:47

Broumov úspěšně pokračuje v cestě za titulem Evropské hlavní město kultury 2028.

Berdychová: Na podporu zapojení do kandidatury Broumova má kraj speciální dotační program
Foto: ANO
Popisek: Martina Berdychová

Královéhradecký kraj, hlavní partner této kandidatury, vyhlásil dotační program na podporu zapojení dalších kulturních aktérů a projektů realizovaných na území kraje s přímým dopadem na kandidaturu města Broumova. Žádosti do dotačního programu s celkovou alokací 3 miliony korun mohou zájemci posílat do 21. listopadu prostřednictvím datové schránky. 

Anketa

Líbil se vám plakát „Putin v pytli na mrtvoly“, který vyvěsil Rakušan?

2%
97%
hlasovalo: 33148 lidí

„Jedná se o mimořádný dotační titul, který jsme vyhlásili v souvislosti s tím, že město Broumov usiluje o titul Evropské hlavní město kultury 2028. My tuto kandidaturu vnímáme jako kandidaturu celého Královéhradeckého kraje, a proto vyhlašujeme tento speciální dotační program. Chceme tak podpořit aktéry kulturního dění plánovaného v příštím roce napříč celým regionem i kulturní subjekty, které svým zaměřením a obsahem odpovídají kandidatuře Broumova. Jsme otevřeni nápadům, které pomohou kandidaturu Broumova dovést do úspěšného cíle. Věřím, že kultura umí měnit svět okolo nás, pozvednout a třeba i rozvinout některé zapomenuté části kraje,“ řekla náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za kulturní oblast a cestovní ruch.

Informace k dotačnímu programu s celkovou alokací tři miliony korun najdou zájemci na http://dotace.kr-kralovehradecky.cz. K odeslání žádosti o dotaci již musí využít datovou schránku. Součástí povinné přílohy je doporučení Nadačního fondu Broumov – město kultury, aby potenciál projektu v žádosti byl v souladu s kritérii a hodnotami Evropského hlavního města kultury. „Královéhradecký kraj tak připravil možnost, jak ještě více broumovskou kandidaturu podpořit a speciální dotační program je nejpřímější cestou,“ dokončila náměstkyně Berdychová.

V říjnu letošního roku vybrala mezinárodní porota Broumov společně s Českými Budějovicemi do finále soutěže o titul Evropského hlavního města. Cesta za titulem pro celý region nabízí nové příležitosti a možnosti spolupráce, zapojení co nejširšího spektra kulturních aktérů do spolutvorby a realizace programu kandidatury. Cílem je rozvíjet kulturní dění v kraji, promyšleně a udržitelně usilovat o networking v kulturní obci a podporovat přeshraniční a mezinárodní spolupráci.

„V následujících měsících budeme rozvíjet projekty z přihlášky, národní i mezinárodní partnerství a užívat si jedinečnou cestu, která se nám otevírá. Vážíme si partnerství s Královéhradeckým krajem a jeho podpoře, díky které se mohou zapojit další zájemci z celého kraje a pomoci nám splnit si velký sen,“ řekla koordinátorka kandidatury Marie Silondi.

Mgr. Martina Berdychová

  • BPP
  • Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • náměstkyně hejtmana

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Pan ministr Rakušan podvedl i svou vlastní vládu

23:08 Dostálová (ANO): Pan ministr Rakušan podvedl i svou vlastní vládu

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 9. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě