Berdychová: Třetina sociálních zařízení v Královéhradeckém kraji je připravena na plošné testování

10.11.2020 13:21

Zhruba třetina z 80 sociálních zařízení v Královéhradeckém kraji do dnešního dne obdržela sady pro plošné testování na covid-19.

Berdychová: Třetina sociálních zařízení v Královéhradeckém kraji je připravena na plošné testování
Foto: ANO
Popisek: Martina Berdychová

Sady antigenních testů do jednotlivých zařízení distribuuje ministerstvo zdravotnictví. Zařízení by mohla s testováním začít od zítřka. Otestováno bude zhruba čtyři tisíce klientů a čtyři tisíce pracovníků.

Anketa

Věříte, že islámské radikály lze převychovat?

1%
99%
hlasovalo: 12537 lidí

„Podle informací ministerstva zdravotnictví by sociální zařízení měla obdržet testovací sady nejpozději ve čtvrtek. Testování by mohlo začít vždy následující den po převzetí testů, takže přepokládáme, že nejdéle v pátek by měla všechna pobytová zařízení testování zahájit,“ informovala náměstkyně hejtmana pro sociální věci, kulturu a cestovní ruch Martina Berdychová.

Plošné testování v sociálních zařízeních by se mělo týkat zhruba čtyř tisíc klientů a čtyř tisíc pracovníků zařízení v Královéhradeckém kraji.

„V další vlně proběhne testování v chráněných bydleních a terénních službách. Tato zařízení by měla antigenní testy obdržet podle našich informací koncem týdne,“ doplnila náměstkyně Berdychová.

Koronavirem je v Královéhradeckém kraji aktuálně zasaženo 37 pobytových zařízení sociálních služeb. V některých zařízeních jde o pozitivní pracovníky, ve dvou desítkách případů se jedná o zařízení, kde se nakazili i klienti.

Mgr. Martina Berdychová

  • BPP
  • Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • náměstkyně hejtmana

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.