Berg (KOV): V liberecké spalovně hořelo. To ve Vsetíně nepřipustíme

23.09.2019 11:01

Ve spalovně odpadů v Liberci, která patří stejnému investorovi jako zvažovaná vsetínská spalovna, ve čtvrtek hořelo. Požár v bunkru s odpadem hasilo jedenáct hasičských jednotek. Jednalo se o třetí incident ve spalovně za poslední tři roky. Problémy měla spalovna i v květnu 2016 a v září 2018. Únik toxických látek hasiči neohlásili, nicméně kvůli zápachu doporučili lidem v okolí nevětrat.

Berg (KOV): V liberecké spalovně hořelo. To ve Vsetíně nepřipustíme
Foto: Archiv MB
Popisek: Předseda Strany zelených ve Vsetíně a podnikatel Michal Berg

„Technologie spaloven zřejmě nejsou zdaleka tak bezpečné, jako se Vsetíňanům snaží namluvit jejich zastánci. Umístit dobrovolně do blízkosti centra města takové zařízení by chtěl opravdu jen někdo velmi nezodpovědný,“ uvedl k tomu Michal Berg, zastupitel za Koalici pro otevřený Vsetín.

Na nejbližším zasedání zastupitelstva bude na základě petice více než pěti tisíc občanů téma spalovny opět projednáváno. „Budeme požadovat, aby město spalovnu co nejdříve odmítlo a vyzvalo investora, aby přípravu projektu ukončil,“ uvedl Michal Berg.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích