Berg (Zelení): Komunitní energetika? Další průtahy ministra Síkely

22.10.2022 12:53 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k zákonu o komunitní energetice

Berg (Zelení): Komunitní energetika? Další průtahy ministra Síkely
Foto: zeleni.cz
Popisek: Michal Berg

Ministerstvo průmyslu a obchodu opět odložilo předložení zákona o komunitní energetice. Ten by měl umožnit všem aby si jednoduše a levně dokázali pomoci v energetické krizi, například výrobou energie z fotovoltaických elektráren na bytových domech, obecních bioplynek nebo větrných elektráren, a vyrobenou energii následně mezi sebou sdíleli podle toho, kde je zrovna potřeba.

„Ministr Síkela zákon slibuje už od června. Nyní se už zdálo, že bude návrh zákona zveřejněn a půjde do schvalovacího procesu, ale namísto zveřejnění jej ministerstvo v tomto týdnu z neznámých důvodů stáhlo,“ komentuje situaci Michal Berg.

"Na zákon čekají tisíce energetických projektů, které chtějí společenství vlastníků, obce, malé firmy nebo nejrůznější organizace realizovat. Každé odkládání a nejistota stojí všechny obrovské peníze, které za energii musíme platit, namísto využití vlastních zdrojů," dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

14:02 Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k asistenčním psům.