Berki (STAN): Provoz pobočkové sítě je drahý a pošta není schopná ho ufinancovat

21.04.2023 11:02 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rušení poboček České pošty.

Berki (STAN): Provoz pobočkové sítě je drahý a pošta není schopná ho ufinancovat
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Jan Berki (vpravo) - trojka kandidátky Pirátů a Starostů v Libereckém kraji

Českou poštu čeká nepříjemná, ale nezbytná proměna. Provoz pobočkové sítě je drahý a Pošta není schopná ho ufinancovat, mohla by skončit v insolvenci. Společně tak s Českým komunikačním úřadem navrhla zeštíhlení sítě svých poboček. I tak zůstane nejhustší v Evropě.

Na menších obcích, kde mají lidé ztížený přístup k úřadům nebo internetu, bude vždy zachována alespoň jedna pobočka. Ve větších městech je zrušení sice snížení jistého komfortu, ale možnost využívat digitálních prostředků a přístupů či hromadné dopravy je v nich daleko vyšší.

Vím, že toto rozhodnutí překvapilo i mnohé starosty. Tým České pošty se proto setkává se všemi představiteli 113 dotčených měst osobně. Pokud by z těchto schůzek vyplynuly informace, která Pošta při rozhodování nevzala v potaz, může dojít k přehodnocení situace.

Jsem si vědom toho, že za tento názor nejspíš nesklidím pochvalu. Nicméně věřím, že se jedná o nezbytné rozhodnutí. Do budoucna bude čím dál více občanů komunikovat se státem elektronicky.
Českou poštu tak pravděpodobně čeká sloučení s jinými službami veřejné správy a užší spolupráci s úřady obcí a měst. Nyní je nejdůležitější komunikace mezi představiteli měst a Pošty, zda byla vzata v potaz všechna kritéria a okolnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…