Berwid-Buquoy (KDU-ČSL): Volební program

11.09.2014 12:00

Volební program KDU – ČSL v Táboře pro volby do „Zastupitelstva města Tábor“ 10. a 11.říjen 2014. Máme velice konkrétní program pro inovaci všech sociálních resortů města Tábora včetně kompetentních kandidátů...

Berwid-Buquoy (KDU-ČSL): Volební program
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

> Levnější bydlení pro všechny  Tábor je v Jižních Čechách nejdražší místo k bydlení, je nutné zastavit růst nákladů na život v Táboře. Po revizi hospodaření firem s účastí města začít postupně tyto náklady snižovat. První z kroků bude snížení vodného a stočného.

> Město pro celou rodinu  V ČR jsou lidmi nejvýše preferovány dobré rodinné vztahy. Současná doba klade na každého z nás velké psychické a fyzické nároky, se kterými se nejlépe vypořádává fungující rodina. V Táboře podpoříme tvorbu vhodných životních podmínek pro fungování rodin a prostředí příznivého rodině. Dále podpoříme podmínky pro slučitelnost zaměstnání a rodiny, podporu služeb pro rodiny a pro rodinné klima na základech spolupráce, rodinné pasy, atd.

> Více zaměstnaných díky kultuře, školství a cestovnímu    ruchu  V Táboře otočíme dlouholetý směr a umožníme, aby kultura a cestovní ruch ve spojení se školstvím začaly  vytvářet nová pracovní místa. Chceme přivést do Tábora turisty, kteří zde budou trávit více dní.

> Pojďme se volněji nadechnout  Tábor  je v prašnosti ovzduší stejným přeborníkem  jako Praha a Ostrava. Jedním z opatření jak prašnost eliminovat je pravidelný úklid města několikrát za rok. Zde využijeme  kropicí auta, lepší řízení technických služeb, využití práci nezaměstnaných, atd.

> Podpoříme různobarevnost školství  Školství vnímáme jako přípravu mladé generace pro život v globálním světě. Tábor musí  podporovat v základním školství jak školy státní tak i soukromé a církevní. Zavedeme do škol přípravu pro technické obory, jejichž absolventi na trhu práce chybí. Konkurence nutí každého, kdo chce uspět,  k vyšším výkonům.

> Více podpory mládeži do 19 let a malým sportům  V Táboře zajistíme  podmínky pro sport mládeži zvláště do 19 let věku, aby aktivně a zdravě trávila svůj volný čas,  navýšíme příspěvky pro malé sporty.

> Méně osamělých lidí  Samota je vnímána jako největší problém seniorů současné doby. V Táboře umožníme našim spoluobčanům v seniorském věku zahnat samotu podporou aktivního způsobu  života, např. vytvořením sítě denních senior klubů, senior pasy, vzdělávání, atd.

> Vytvoříme podmínky pro vznik funkční a prostupné sítě pomoci  Vytvoříme síť pomoci, která bude preventivně působit a pomáhat lidem, kteří se řítí do sociálních problémů. Umět zachytit spoluobčany, kterým hrozí vystěhování, případně žijí odlišným způsobem života a dát jim alternativní řešení. Jasné stanovení bytové politiky včetně možnosti prostupného bydlení, tzv. byty na zkoušku s asistencí, městská noclehárna, ubytovna, bydlení pro neplatiče. Úzká spolupráce mezi odborem sociálních věcí, policií a NNO jako Český červený kříž, Farní charita, atd., řízené s dohledem nad dodržováním práv a povinností.

> Každý svého lékaře  V Táboře je  v současné době nedostatek lékařů. Lidé jsou nuceni dojíždět za lékařem mimo Tábor. Mít svého obvodního a zubního lékaře v místě svého trvalého bydliště vnímáme jako jeden ze základních principů rozvinuté společnosti 3. tisíciletí.

> Poznávejme lidi kolem sebe  Můj dům - můj hrad,                             moje ulice – moje vizitka. V Táboře se slušní lidé stáhli z ulic za zdi svých domovů. Potřebujeme návrat lidí do veřejného prostoru. Podpoříme aktivity, které povedou k větší sounáležitosti  k sousedům, známým, turistům atd. v prostředí kde žijeme, kudy chodíme do práce, do školy, za kulturou či sportem.

> Odpočívejme aktivně  Aktivní odpočinek v dnešní době působí stabilizačně na psychiku lidí. V Táboře zajistíme lidem na pozemcích města možnosti  zahrádkaření, chovatelství a včelařství.

> Nové pohledy, nové příležitosti  V  Jižních Čechách je Tábor         na 1. místě v počtu nezaměstnaných. Vytvoříme podmínky pro vznik nových pracovních míst ve firmách zřizovaných městem Tábor. Umožníme v areálu bývalých kasáren stavbu centra nových technologií, grantový program pro vznik pracovních příležitostí, přípravu průmyslové zóny letiště Všechov, atd nových.

Dr.Dr. Jan N. A. Berwid-Buquoy

  • KDU-ČSL
  • Dr. et Dr. Jan N.A, Berwid-Buquoy
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan N. A. Berwid-Buquoy - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macinka (Motoristé sobě): Zuřivý bolševik Kartous kňučí kvůli Turkovi

11:04 Macinka (Motoristé sobě): Zuřivý bolševik Kartous kňučí kvůli Turkovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Bohumila Kartouse.