Bezák (ANeO): Klid zbraní na Ukrajině je možný jen tehdy, když kyjevská junta umožní jednání

12.05.2014 16:54

Ukrajinská krize se dále prohlubuje, a to vinou dočasného prezidenta Turčynova a dočasné vlády dočasného premiéra Jaceňuka. Nechtějí přistoupit na výměnu zajatců obou znepřátelených stran a naopak "tlačí na pilu" .

Bezák (ANeO): Klid zbraní na Ukrajině je možný jen tehdy, když kyjevská junta umožní jednání
Foto: archiv red, tan
Popisek: Protesty na Ukrajině

Dnes po referendu na východě Ukrajiny je víc než jasné, že pučistická vláda v Kyjevě neztratila pouze kontrolu na jihovýchodním území Ukrajiny, ale to nejdůležitější - poslední zbytky důvěryhodnosti nové, Majdanem dosazené, moci. Nezbývá než doufat, že v posledním pudu sebezáchovy se arogantní mocipáni v Kyjevě přestanou chovat jako Miloševič v Kosovu a dostanou rozum a k jednání diplomatickému místo vojenskému přikročí. V opačném případě, bude-li masakrování civilistů ukrajinskou armádou na východě země pokračovat, nezbude nic jiného Rusku, než vstoupit na ukrajinské území a ochránit civilisty před ukrajinskými benderovci a americkými žoldnéry z Academi, kteří vraždili a týrali Iráčany po útoku George Bushe juniora a jeho skvělé US Army.

Takový scénář, aby na ukrajinské území vstoupila ruská vojska, bychom si ani my občané ČR většinově nepřáli, ale na druhou stranu si nepřejeme ani masakrování civilistů vlastní armádou. Nepřejeme si ani opakování "arabského jara" na evropském území a ani válku mezi Ruskem a Západem. Je jen otázkou, zda politici, jichž se týká ukrajinská krize jsou dostatečně morálně vyspělí, aby dovedli takovému možnému konfliktu diplomatickou cestou zabránit. Samotné ekonomické sankce bohužel nic nevyřeší, ale diplomatická racionálně vyvážená shoda na řešení vyvstalých problémů může přinést své ovoce. Vím, že diplomatické řešení ukrajinské krize možné je. Pouze zatím chybí jen ta pověstná politická vůle na všech zainteresovaných stranách. Mrzí mne jen, že evropští politici nejsou prozatím schopni řešit ukrajinskou krizi ve spolupráci s Ruskem a oběma znepřátelenými stranami vnitroukrajinského konfliktu diplomatickým jednáním a uzavřením Mezinárodní mírové smlouvy o jednotné Ukrajině, její neutralitě a federalizaci, čímž by tato nesmyslná občanská válka na Ukrajině byla ukončena. A to je jediná správná cesta k vyřešení krize!

Nezávislý občanský kandidát na europoslance Jiří Bezák, kandidující za Aktiv nezávislých občanů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jiří Bezák - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…