Bezděk (ANO): Středočeští radní podpořili projekt „(Ne)bezpečný mobil“

19.10.2018 4:33

„(Ne)bezpečný mobil“, to je téma seminářů pro žáky krajských středních škol, jejichž pořádání podpořili středočeští radní. Jde o další důležitou oblast prevence kybernetické kriminality, na kterou se Středočeský kraj zaměřuje.

Bezděk (ANO): Středočeští radní podpořili projekt „(Ne)bezpečný mobil“
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Radní na uspořádání seminářů pro žáky krajských středních škol uvolnili částku 44 800 korun. „Odbor Bezpečnostní ředitel na území kraje dlouhodobě realizuje řadu vzdělávacích aktivit pro různé cílové skupiny, například pro žáky základních a středních škol, jejich rodiče, ale i pro seniory nebo policisty. Tento seminář je zaměřený na možná nebezpečí spojená s využíváním mobilního telefonu, což je velmi aktuální a důležité téma,“ uvedl krajský radní pro oblast bezpečnosti a zdravotnictví JUDr. Robert Bezděk (ANO 2011).

Žáci se v rámci dvouhodinového semináře například dozvědí, jak telefon zabezpečit před neoprávněným přístupem, jaká jsou pravidla při instalaci nových aplikací nebo jaká jsou rizika při používání veřejných wifi sítí. Zvláštní část je věnována používání fotoaparátu a kamery včetně pravidel pro sdílení fotek na sociálních sítích a také ochraně soukromí v souvislosti s používáním tzv. geolokace.

„Prevence kybernetické kriminality je velmi významná, a to zvláště u dětí a u mládeže, pro které je mobil či tablet nedílnou součástí života. Proto jsem rád, že jsme dnes uspořádání seminářů na téma „Ne(bezpečný) mobil“ v krajských školách podpořili,“ doplnil radní Robert Bezděk.

Interaktivní semináře na téma „(Ne)bezpečný mobil“ se už pilotně realizovaly v lednu letošního roku ve dvou základních školách (Benešov a Kladno). Z hodnotících dotazníků, které žáci následně vyplnili, vyplynulo, že je považují za velmi přínosné. Nyní by se mělo realizovat 16 seminářů, které se budou konat ve školách v rozsahu dvou vyučovacích hodin. Obsah interaktivního semináře je zaměřený na děti ve věku 11 až 15 let, což znamená, že budou určené žákům nižších ročníků krajských víceletých gymnázií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

14:07 Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k snadnějšímu zaplacení dluhů u VZP a odpuštění pená…