Bezděk (ANO): Uvítal bych užší propojení krajských záchranek s jednotlivými nemocnicemi

15.04.2019 4:33

Radní vyrazili na Hořovicko. Navštívili nemocnici, Domov Na Výsluní, požární zbrojnici v Komárově, základnu ZZS SK a setkali se i se starosty a občany.

Bezděk (ANO): Uvítal bych užší propojení krajských záchranek s jednotlivými nemocnicemi
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Radní Středočeského kraje pro oblast bezpečnosti a zdravotnictví JUDr. Robert Bezděk, CSc. (ANO 2011) společně s radním pro oblast majetku a ICT MVDr. Josefem Řihákem (ČSSD) navštívili ve čtvrtek 11. dubna na Hořovicko. Program zahájili v Nemocnici Hořovice, pokračovali do Domova Na Výsluní, do požární zbrojnice SDH Komárov, na výjezdovou základnu Zdravotnické záchranné služby a diskutovali se starosty a občany okolních obcí.

„Soukromá regionální nemocnice v Hořovicích poskytuje velmi širokou nabídku služeb pro dětské pacienty, a to od porodnického oddělení přes oddělení následné intenzivní péče pro děti až po dlouhodobou ošetřovatelskou péči,“ vyzdvihl radní pro oblast bezpečnosti a zdravotnictví JUDr. Robert Bezděk, CSc. Radní si také prohlédli paliativní lůžka interního oddělení. „V nemocnicích, které spravuje kraj, zřizujeme specializovaná paliativní oddělení. Tento typ péče se v poslední době rychle rozvíjí a spolupráce mezi krajskými a soukromými zařízeními je důležitá,“ dodal radní.

Domov Na Výsluní je zaměřen zejména na služby pro seniory. „Středočeský kraj se zde podílel na některých investicích, jako jsou například ochranné prvky, komunikační systém sestra-pacient nebo dláždění na zahradě. O seniory je zde velmi dobře postaráno. Jak jsme viděli, mohou se zapojit do řady aktivit,“ zmínil radní MVDr. Josef Řihák. Domov Na Výsluní je příspěvkovou organizací, která nabízí ubytování pro seniory, domov se zvláštní péčí, odlehčovací nebo pečovatelské služby.

Návštěva požární zbrojnice byla spojena s právě probíhajícím půldenním školením starostů ORP Hořovice v oblasti krizového řízení, bezpečnosti atd. „Využili jsme účasti zástupců policie, veterinární správy, hygieniků a dalších složek, abychom je seznámili s činností bezpečnostní rady nebo akcemi, které chystá kraj, a zároveň od nich získali jejich zkušenosti a podněty,“ přiblížil průběh setkání JUDr. Robert Bezděk. Dobrovolní hasiči působí v Komárově už od roku 1906 a v současnosti jsou záložním sborem pro hasičskou jednotku v Hořovicích. „Hasičskou zbrojnici se daří modernizovat, ale i tady zápasí se stejnými problémy jako všude – s nedostatkem peněz, úbytkem hasičů a náročnou administrativou,“ sdělil MVDr. Josef Řihák.

Výjezdové stanoviště Zdravotnické záchranné služby v Hořovicích poskytuje rychlou zdravotnickou pomoc i rychlou lékařskou pomoc. „Práce záchranářů je jedna z nejnáročnějších zdravotnických profesí vůbec. Proto také kraj investuje nemalé částky jak do vybavení, tak do personálu. Dá se říci, že při většině výjezdů posádek jde o něčí život. Odpovědnost a stresovost je zde tedy obrovská,“ zdůraznil radní pro oblast bezpečnosti a zdravotnictví. „Uvítal bych však mnohem užší propojení základen Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje s jednotlivými nemocnicemi,“ dodal ještě JUDr. Robert Bezděk.

Hlavními tématy debaty se starosty a občany, kteří přišli na hořovickou radnici, byla bezpečnost, zdravotnictví a správa majetku Středočeského kraje. „Lidé se ptali i na další věci, především na opravy silnic nebo dotační tituly a další možnosti spolupráce s obcemi, které kraj nabízí,“ doplnil MVDr. Josef Řihák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.