Bezecný (KDU-ČSL): Fiala vystupuje jako zlý čert, který lidem bere

24.06.2020 15:19

Ironie osudu nebo pokrytectví na druhou? Bývalý podnikatel obhajuje růst státních výdajů, jeho oponent placený vždy převážně z veřejných zdrojů vyzývá k šetření. Jak to však už bývá, ne na sobě, ale na ostatních.

Bezecný (KDU-ČSL): Fiala vystupuje jako zlý čert, který lidem bere
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Svět převrácený naruby. Premiér Babiš, který získal majetek převážně z podnikatelské činnosti, se snaží posílit finanční zdroje státu. Předseda ODS Fiala, který většinu svých zdrojů vždy získával od státu (vysokoškolský učitel, politické funkce), volá po jeho zeslabení.

Jeho volání se bohužel netýká jeho samého, týká se ostatních občanů. Nezaznamenal jsem, že by volal po snížení počtu poslanců, po snížení poslaneckých odměn, po zrušení poslaneckých výhod, po zrušení funkce poslaneckých asistentů. Volá po „šetření na státu“. Fráze.

Co to je ale „stát“, pane Fialo? Copak stát nejsou lidé? Nejsme to my? Copak stát nejsou učitelé, lékaři, výzkumní pracovníci, úředníci, důchodci, děti, ale také veřejná správa, taktéž placená z peněz daňového poplatníka? Nejste to také Vy? Kdo platí Vás pane předsedo ODS? A kdo Vás platil po většinu Vaší pracovní kariéry?

Když se tak zamyslím, kdo víc dává a kdo víc bere, pak mi to vychází jednoznačně a dokonce s úsměvem a ironií kvituji, že pan Fiala má v jistém, asi nechtěném, slova smyslu pravdu. Zatímco pan Babiš prostřednictvím svého bývalého podnikání stát ze svých daní financoval, pan Fiala prostřednictvím svých funkcí ve veřejných institucích státní prostředky jenom čerpal. Babiš dává, Fiala bere. Hodný mikuláš a zlý čert.

Učebnicová ukázka pokrytectví opozičního politika aneb cesta od fialové k modré ODS bude ještě dlouhá a trnitá. Nebo jinak, chce-li se ODS vrátit ke své cílové skupině voličů, jíž bývali především lidé samostatně výdělečně činní, pak by ji asi měl reprezentovat někdo, kdo této cílové skupině rozumí a nejlépe vyšel z jejího středu. To ovšem pan Fiala není. A je to vidět. Stále více. A preference stagnují.

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu Ing. Ivo Bezecný

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.