Bezecný (KDU-ČSL): Těžká schizofrenie korektní společnosti

29.01.2020 10:48

Odpůrci globalizace nebo teorie klimatických změn čelí větší šikaně ze strany„korektního“ vidění světa než třeba komunisté. A to jenom za to, že se nepřizpůsobili novodobému ekologickorovnostářskému newspeaku a těžce vykonstruovaným teoriím.

Bezecný (KDU-ČSL): Těžká schizofrenie korektní společnosti
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

 Je tomu už 30 let, co jsme se zbavili vlády jedné strany. Ani za těch 30 let jsme se však nenaučili naslouchat odlišným názorům a případná nesouhlasná stanoviska vyvracet fakty nebo alespoň jinými názory. Následující věta publikovaná v článku na idnes je jako blesk z čistého nebe: „Je naprosto nemístné, že se podobné texty v pedagogickém periodiku, jako jsou Učitelské noviny, vůbec objevují,“ myslí si programový ředitel neziskové organizace EDUin Miroslav Hřebecký. Matně si vzpomínám na Rudé právo a prohlášení Charty 77.

Zmíněný text autora Petra Hampla se přitom týkal podloudně se vkrádající islamizaci do evropského prostoru nebo rasismu naruby namířeného tentokrát proti bílým.

Asi žiji opravdu v jiném světě než je bublina pana Hřebeckého, nicméně i kdybych s článkem nesouhlasil, neodvážil bych se proti němu takto vystoupit. Nebo uvedený pán neuznává svobodnou výměnu názorů? Není sám, neb právě podobné státem financované nebo dotované organizace jsou nejtvrdšími obránci jedině správných názorů, to znamená jejich vlastních názorů.

Já bych však s panem Hamplem přinejmenším nebyl v rozporu. Článek v učitelských novinách jsem nečetl, nicméně extrakty v idnes jsou srozumitelné a těžko s nimi polemizovat. Jak v Evropě přibývá občanů z islámského prostředí, přirozeně roste i základna islámského náboženství a vidění světa. To je zcela viditelný fakt a stačí krátce nahlédnout do Bruselu nebo do Paříže, abychom ho vnímali a pochopili. A rasismus naruby? Máme tu bělochy, ale černochy už ne. Místo nich jsou tu Afričané. Nepokrytě rasistická politika bývalého premiéra Zimbabwe Mugabeho je také těžko obhajitelná. A francouzské vojsko, které přišlo bránit země Sahelu proti islámským radikálům není obyvatelstvem vnímáno jako ochrana, ale jako o pokus o bílou rekolonizaci. Raději černé otroctví než bílou svobodu. Ale utíkat budou zase k nám…

To je opravdu jenom pár namátkou rychle z hlavy vytažených fakt zdůvodňujících, proč mi článek pana Hampla vůbec nepřijde zavádějící a vůbec nechápu, proč by si ho pedagogové neměli přečíst. A jak znám učitele, opravdu nejsou, milí pánové a dámy z nevládních a neziskových organizací, tak hloupí, aby ho bez vašich dovysvětlení  nedokázali správně pochopit a svůj názor si udělat sami.

Vůbec mám stále větší pocit, že to jsou právě tyto nevládní a neziskové organizace, popřípadě organizace jako třeba Milion chvilek, které představují nejvážnější ohrožení demokracie v dnešní době. Nebezpečím jsou jejich „jedině správné názory“, které pronikají všemi možnými kanály do podvědomí společnosti a otupují ji ve smyslu snižování názorové variability a různorodosti.

Oceňuji redakci Učitelských novin za zveřejnění uvedeného článku Petra Hampla a pokládám za důležitou existenci různých alternativních zpravodajských serverů, které dávají prostor názorům nekonformním a kritickým a přispívají tak k otevřené společenské diskusi nejenom v cenzurou schválených a povolených mantinelech, jak se to stále více děje třeba ve veřejnoprávních médiích.

Opoziční politické strany se hluboce mýlí, když označují Andreje Babiše za hrozbu demokracii. Bát bychom se měli především tzv. „názorové korektnosti“, která není ničím jiným než redakčně nebo autocenzurou schválenými mantinely společenského vyjadřování. A obávám se, že tyto mantinely jsou stále užší a tužší.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce