Bezecný (KDU-ČSL): Změna, které nevěřím

30.09.2021 10:29

“Voláme po změně, ale jaké – negace, nenávist, reklamní štěky?” toť slova kardinála Duky na svatováclavské pouti ve Staré Boleslavi. Moje řeč, pane kardinále.

Bezecný (KDU-ČSL): Změna, které nevěřím
Foto: Jdeme do toho spolu
Popisek: SPOLU - koalice ODS, KDU-ČSL, TOP 09

 “Voláme po změně, ale jaké – negace, nenávist, reklamní štěky?” toť slova kardinála Duky na svatováclavské pouti ve Staré Boleslavi. Moje řeč.

Tentokrát jsem s panem kardinálem na jedné lodi. A těší mně, že tentokrát  nejsem jen pomyslný hlas volajícího na poušti, ale že naprostá většina společnosti změnu nabízenou bratrstvem Spolu odmítá. Nestává se mi často abych sdílel většinový názor, leč nyní se nelze ubránit.

Negace, nenávist, reklamní štěky, toť vše, čím se členové účelového uskupení Spolu a jeho vůdci za čtyři roky v parlamentu prezentovali. Pokud by šlo jen o programové vymezení, budiž, toť úděl opozice. Ale že si vezmou za štít své bezbřehé nenávisti vůči předsedovi vlády zdraví nás občanů, tomu říkám bezprecedentní pohrdání spoluobčany a sledování vlastních osobních zájmů, které nemá žádné limity slušnosti a úcty. Jak jinak si vysvětlit negaci opatření nouzového stavu ve chvíli, kdy byli nemocnice přeplněné pacienty a lidé umírali po desítkách a stovkách? Nelze tvrdit, že by vláda byla mimořádně úspěšná v protikovidovém boji, ale lze tvrdit, že jí opozice podrážela nohy co to šlo, a že obětí jsme byli my občané. Je možné takovým stranám věřit? Každá doba má své krize a jestli nás členové bratrstva Spolu obětovali jednou, kde je psáno, že se nestaneme jejich obětí I podruhé a potřetí? Kde je psáno, že napřed neutřou důchodci, po nich zaměstnanci, živnostníci, podnikatelé? Reklamní štěky o nedostatečné podpoře třeba živnostníků v době kovidu se stávají opravdu jen štěky na pozadí kritiky výše rozpočtových výdajů. Ano, výdaje byly vysoké, pomoc prostě něco stála. Není možné současně podporovat potřebné a současně škrtit rozpočet. Mohl bych vzít jednu frázi z programu Spolu za druhou a nenajdu nic než prázdná slova, reklamní štěky…

Těžko očekávat změnu od pohrobků kmotrů Topolánka a Nečase. Snad jenom návrat fialových sak a bílých ponožek, které si výměnou za parlamentní křesla rádi navlečou I noví Fialovi kamarádi. Pro jejich strany je to možná poslední štěk ve velké politice.

Orwelův závěr z Farmy zvířat zase přichází. Tváře se rozplývají a těžko poznat kdo je prase a kdo je člověk, kdo je modrý pták, kdo lipový květ, kdo se pyšní schwarzenberským motýlkem….

Převzato z profilu politika.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Ivo Bezecný

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.