Birke (ČSSD): Město Náchod podpoří ochrannými prostředky pracovníky ve školách

06.10.2020 17:36

S ohledem na současný vývoj epidemiologické situace se vedení města Náchoda rozhodlo podpořit formou poskytnutí ochranných prostředků pracovníky ve školství.

Birke (ČSSD): Město Náchod podpoří ochrannými prostředky pracovníky ve školách
Foto: repro Facebook
Popisek: Starosta Náchoda Jan Birke (ČSSD)

Náchodští radní proto na jednání v pondělí 5. 10. 2020 schválili poskytnutí ochranných prostředků pro všechny pedagogické i nepedagogické pracovníky ve školách a školských zařízeních zřizovaných městem Náchod.

Každý měsíc tak poputuje do mateřských a základních škol, základní umělecké školy a Střediska volného času Déčko zřizovaných městem více než 8500 kusů roušek. „Tyto ochranné prostředky budou s okamžitou platností sloužit především k zajištění bezpečí v našich školách a přispějí k ochraně nejen učitelského sboru, ale také všech ostatních, kteří se starají o chod škol, školek a zájmových organizací na území našeho města," vysvětlil starosta Jan Birke.

Město Náchod nyní zajišťuje ochranné prostředky kromě škol také pro své další organizace. Zabezpečení všech zaměstnanců městského úřadu, v sociálních službách, knihovny, sportovních zařízení a dalších, představuje společně s pracovníky ve školství přibližně 15.000 kusů roušek měsíčně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…